Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Chart- ramka licznika
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart- ramka licznika
(23-11-2017 12:24:00)Szatek napisał(a): Nie ma tak na prawdę potrzeby zdejmowania wskazówek - ba, jeśli ją zdejmiemy, to pojawi się problem jej dokładnego zamontowania (w tym samym miejscu i idealnie centrycznie). Ja gdy ponownie ją zamontowałem, to się już w ogóle nie obracała - wydaje mi się, że w fabryce były one jeszcze wyważane.
Nie, po prostu zakładałeś to nieumiejętnie. poza tym wskazówki w komarach i ogarach to trochę inny temat. To że oba liczniki mają wspólny mechanizm to jedno, ale wskazówka jest już inna i przynajmniej ja nie miałem problemu z jej założeniem, a przecież tez już przerabiałem temat nie raz i nie dwa. Poza tym można te wskazówki skalibrować tak, jak je założyła fabryka bez pomagania sobie silniczkiem, licznikiem od roweru czy innym urządzeniem.
|
|
23-11-2017 13:48:14 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
A w Charcie wskazówka zeszła łatwo, czy trudno? Bo w moim liczniku trzeba było dużo siły żeby ją wyciągnąć.
Przed zdjęciem wskazówki licznik działał, po zdjęciu też, a po jej w miarę łatwym i ostrożnym włożeniu już nie - dziwne...
No ale cóż, może faktycznie masz rację. W takim razie, wyślę Ci za jakiś czas mój następny licznik i spróbujesz zrobić to samo - oczywiście jeśli się zgodzisz
A co do tego ustalenia pozycje wskazówki przy jej zakładaniu, to można zaznaczyć to sobie przed jej zdjęciem, na aluminiowej miseczce
|
|
23-11-2017 16:44:46 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|