Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Traperek dwójka 77
|
Autor |
Wiadomość |
Pjoter (Kawaler)
Nowy
Liczba postów: 47
Imię: Piotr
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Traperek dwójka 77
(18-11-2021 20:20:34)Pinio napisał(a): Dzięki że poszukałeś ale stopka to dosyć popularna rzecz i wolę spróbować ją trafić na złomie. Tak jest ciekawiej i przynajmniej mam jakiś cel co konkretnego szukać i jest zabawa
Mam tak samo, po za tym niektórzy tak windują ceny, że szkoda słów, a na giełdzie śmietnik.
Osobiście nic trafić nie mogę z tego co bym chciał, mam szczęście do pompek ZZR i oczywiście nie mam serca by ich nie zabrać...
Raz byłem na złomowisku to podjechali prawdopodobnie ze sklepu rowerowego i wywalili pełno pedałów i innych rupieci (ogólnie nic ciekawego) lecz wśród chłamu znalazłem perełkę - pompeczkę ZZR całą chromowaną z białą plastikową końcówką w stanie całkiem niezłym, tylko tłoczek wymieniłem i chodzi super no i do gablotki się nadaje .
Wgl brakuje mi na tym forum artykułu stricte o pompkach.
|
|
18-11-2021 21:55:07 |
|
|
Wojtasik
Uczeń
Liczba postów: 227
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny Romet
|
|
19-11-2021 01:26:33 |
|
|
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
|
21-11-2021 00:56:54 |
|
1 osoba postawiła piwo Pinio za ten post:1 osoba postawiła piwo Pinio za ten post.
JackTheVip (11-21-2021)
|
Pinio
|
Cytat:Ja bym wymienił jeszcze nakładkę na widelec z białej na srebrną.
Myślę że faktycznie mogłaby pasować, jednak chromowane nakładki mi się póki co skończyły. Znaczy się jedna jeszcze jest ale szykuje mi się grubszy projekt więc muszę ją zostawić
Cytat:Szprychy też bym wymienił wraz z nyplami
Nie ma po co, są jeszcze w dobrym stanie a to dużo roboty i nie chce mi się. Gdyby założmy ten rower to był stan igła który szpecą tylko pordzewiałe szprychy a ja bym miał zbyt dużo czasu to możnaby, jednak w sytuacji kiedy szprychy dalej mają na sobie ocynk, nyple są w miarę wyczyszczone a mi brakuje czasu na wszystko to nie ma sensu się w to bawić.
Cytat:Jak ty polerujesz ty zwykłe stalowe lub cynkowane nakrętki? Jestem w szoku. Możesz się podzielić informacją?
Bardzo prosto, już tłumaczę. Mam szlifierkę stołową (mniej więcej coś takiego, z tym że moja nie ma założonych osłon) i na jedną stronę mam założone kółko z filcu, grube na jakieś nie wiem, 3 centymetry. Smarujesz filc pastą polerską, polerowany element łapiesz do kombinerek i polerujesz. Idzie bardzo fajnie, aż się dziwię że więcej osób tego nie stosuje bo mimo że roboty trochę jest to moim zdaniem efekt jest fajny. Osobiście polecam jeden brzeg filcu zostawić bez pasty, czasem zostają jej resztki w zagłębieniach gdy powierzchnia jest nierówna i wtedy czysty filc ładnie to wybiera. No i warto mieć okulary aby coś nie wpadło do oka. Błotniki również tak poleruję.
|
|
21-11-2021 21:47:29 |
|
|
Pinio
|
Coś tam się ruszyło z rowerem. Udało mi się dorwać fabrycznie nową osłonę łańcucha Niestety mimo że fabrycznie nowa, lakier schodził z niej płatami - zapewne leżała w wilgotnym. Tak więc zdrapałem z niej resztki lakieru i psiknąłem sprayem na czarno. Wiem wiem, podzedłem na łatwiznę z tym czarnym ale niezbyt chciało mi się dorabiać lakier, malować, potem czyścić pistolet i tak dalej. No i niestety muszę się przyznać że trochę mi nie wyszło to malowanie... Tani spray i nie chciał tego kryć, przy drugiej warstwie zrobiły mi się zlewy, po ich ścięciu i pomalowaniu trzecią warstwą lakier się złuszczył, podem zdarłem to znowu do gołej blachy, pierwsza warstwa znowu nie chciała kryć a przy drugiej skończyła się farba i psiknięcie samym powietrzem z puszki zrobiło na niej strukturę skórki z cytryny. No ale dobra, już mi się nie chciało z tym walczyć bo z daleka nie widać. Kiedyś będzie coś tam może lakierowane na czarno to się osłonę też pomaluje. Znalazłem też bagażnik, był w czerwieni meksykańskiej ale stan agonalny więc i jemu dostało się trochę czarnego spreya. W sumie podoba mi się efekt, taki duo-tone Traper pomarańczowo-czarny, oczywiście czarne dodatki też tu grają rolę. Bardzo kusiło mnie aby założyć mu lampki bateryjne które i tak mam ale jednak stwierdziłem że nie, nie będę kolejnego koloru wprowadzał. Czarne lampki byłyby ok, ale białe to tak średnio mi się widzą. Aha no i osłona łańcucha trochę źle siedzi, powinna pójść nieco w dół i do tyłu ale jej mocowanie przy suporcie wygląda jakby było milion razy zgięte i wyprostowane więc już go nie odginałem z obawy że odpadnie, to byłby problem. No i tak oto się on prezentuje, można powiedzieć że skończony. Trzeba się brać za coś nowego zaś
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/1dfc33bf7d13f49e
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5cbca5f6372d45b4
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/8a7fa6768541ae9a
|
|
05-12-2021 21:09:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|