Motorynka by Blondas
|
Autor |
Wiadomość |
Blondas
Nowy
Liczba postów: 16
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Motorynka by Blondas
Szykuje się mały update tematu
Dziś rozebrałem do końca szczęki hamulców i zawiozłem całe 2x koła + 2x dekle do szkiełkowania i nabłyszczania, do tego zostaną wypiaskowane półksiężyce + sprężyna bębna i mocowanie pręta hamulca - te elementy zawiozę po wypiaskowaniu do chromowania....
W związku z tym wszystkim zamówiłem wszystkie (mam nadzieję) niezbędne części do montażu między innymi nowe opony, dętki, szczęki hamulców, osie kół + łożyska 6201 2RS (kryte z obu stron).
Tutaj kilka fotek jak to wyglądało : https://myalbum.com/album/x4xJ3JPoNQGz
|
|
02-06-2020 13:44:05 |
|
|
Blondas
Nowy
|
Motorynka rozebrana :
https://myalbum.com/album/252Ez6xxDAnx
Doszedłem do wniosku, że zlecę to komuś kto ma wiedzę, zaplecze i czas. Jeżeli będzie chciał to się ujawni
Po kilku rozmowach motorynka rozebrana na części pierwsze i przekazana do naprawy. Kolor wybrany - czerwień meksykańska
Pozostaje tylko kwestia silnika. Ponawiam pytanie czy ktoś godny polecenia z forum się tym zajmuje? Może być wysyłkowo. Czytałem wątki zlecę i wykonam jednak jest mało informacji o tym czy ktoś z forum rzeczywiście silnik naprawił, odebrał i był zadowolony. Interesuje mnie "full opcja". Naprawa w stylu przekazuje a odbieram sprzęt po pełnym serwisie - szlify itp.
Ten temat chcę załatwić po nowym roku jak już rama nabierze kształtów.
|
|
21-11-2020 21:24:52 |
|
|
Blondas
Nowy
|
Joozek Ty wiesz więcej niż inni
W związku z tym, że nie zamierzam odpuścić tematu rejestracji mojego gruza i jestem po wstępnych rozmowach z rzeczoznawcą muszę niestety zmienić silnik. W mojej zamontowany był Dezamet 019 - biegi pięknie wchodzą odpala do słownie od kopnięcia.
Niestety do dokumentacji fotograficznej, przeglądu itp. musi być oryginalny. Mam jeszcze kompletnego Dezamet'a 017. Czy taki wogóle występował w motorynkach ?? Pytam bo już sam się w tym pogubiłem. Na pewno 023, ale czy 17'ka ?
Co do planów na 019 zastanawiam się co z nim zrobić.... Z jednej strony szkoda żeby leżał i czekał nie wiadomo na co, a z drugiej strony jakby nie patrzeć jest to rarytasik
|
|
22-11-2020 16:10:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|