Komar 2350 77'
|
Autor |
Wiadomość |
trzcinka
Technik
Liczba postów: 509
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2350 77'
Dobra może opisze problem jeszcze raz.
A więc był sobie komar manetka nie odbijała, lecz nie wypadała. W pewnym momencie strzelił pancerz linki, więc wymieniłem linkę i od tego momentu wypada rolgaz (oczywiście cały czas nie odbija), to zacząłem walczyć i pękła mi ta blaszka:
to wyciągnąłem dobrą z 50t1 i założyłem. Jeśli jest ta blaszka i sam rolgaz bez linki i dokręcając docisk na dole korpusu manetki normalnie doprowadzam do tego, że rolgaz nie wypada. W momencie jak zakładam linkę na rolgaz i wkładam w korpus nie da się ustawić by nie wypadało, albo wypada, albo się nie obraca. Taki system zero-jedynkowy.
I tu pierwsze pytanie czemu tak się dzieje i jak to zmienić by było jak trzeba...
Przejdźmy do odbijania.
Odkąd tylko pamiętam to nie odbijał ten rolgaz, ale chciałbym zrobić by odbijał. sam rolgaz bez linki włożony w korpus bardzo swobodnie się obraca:
https://youtu.be/hPv_5buBzBE
Gdy do rolgazu dołożę linkę automatycznie robi się tempomat...:
https://youtu.be/ZZM2Ig-n8q0
Dodam, że linka sama w sobie normalnie odbija. Linka zaczepiona w rolgaz w powietrzu i jak zaciągam ją po okręgu - odbija. Linka zaczepiona w rolgaz i włożona w korpus w powietrzu również odbija. Ale na kierownicy za żadne skarby nie ma ochoty by odbijac.
Czy umiał by mi ktoś pomóc z tymi problemami?
Z góry dzięki
Moje motorowery
-Romet Komar 2350 77'
-Simson S53 92'
-Romet 50t1 76'
|
|
28-10-2021 21:37:37 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Komar 2350 77'
Oo właśnie, dobrze brukli mówi. Może linka jest do dupy i nie działają ograniczniki i,sie za bardzo,wsuwa. Wiadomo,jak z nowymi liniami dzisiaj, jedne do,dupy, a drugie sprawiedliwe, rzetelne i tak dalej.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
29-10-2021 08:20:10 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|