Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Silnik Chart gaźnik plus skrzynia -problem.
|
Autor |
Wiadomość |
kdudka
Uczeń
Liczba postów: 320
Imię: Kris
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Silnik Chart gaźnik plus skrzynia -problem.
(18-01-2018 02:12:08)kdudka napisał(a): Skoro tego nikt jeszcze nie powiedział to ja się wypowiem. Pot tym "grzybkiem" sprzęgła ma być tyle podkładek aby od płaszczyzny tj. od rantu karteru czyli styku z pokrywą do góry grzybka było nie mniej nie więcej 47+/- 0,3 mm. Tak przynajmniej wyczytałem w serwisówce.
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2018 02:14:31 przez kdudka.)
|
|
18-01-2018 02:12:08 |
|
1 osoba postawiła piwo kdudka za ten post:1 osoba postawiła piwo kdudka za ten post.
nofack (01-18-2018)
|
nofack
Banned
Liczba postów: 680
Imię: mm
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Silnik Chart gaźnik plus skrzynia -problem.
Sprawa ma się nastepująco, kosy nie ruszałem , sprawdziłem ją i na 2 biegu nie dotyka ona kółek tak jak mówiliście nic nie wadzi chodzi jak trzeba. Na bolcy dociskającym tarcze było aż 6 podkładek, 2 grube i 4 cieniutkie jak karta papieru. Odległość od karteru to co mówił kolage KDUDKA mniej więcej się zgadza ok. 47mm jest +/- ciężko mi to było dokładnie zmierzyć bo różne kątowniki, metry to pokazywały ale to by się zgadzało. Poskręcałem wszystko , wlałem ok 5,5L oleju Lux10 . A także skróciłem linkę sprzęgła teraz po naciśnięciu 1 cm klamki sprzęgła sprzęgło już pracuje a ogranicznik przy korpusie jest wykręcony może z 0,5cm tak jak chciałem Co do biegów to tak powbijałem je tylko ręką na szybko no to jest ok, wskakuja dobrze kręcąc kołem ładnie wskakują w swoje pozycje, ale troszkę gorzej z ich wybijaniem często z 2 na 1 mi wpada i na odwrót. Jutro go odpale i zobacze jak to chodzi, a także wykręcę ta śrubę z karteru minimalnie, co jest spręzynka i kulka może dzięki temu biegi będa jescze płynniej wchodziły tak jak radziliście wcześniej.
|
|
18-01-2018 17:56:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|