mój komar z 1978
|
Autor |
Wiadomość |
Skrzat
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pony
|
RE: mój komar z 1978
Ja nie zastanowiłem sie wcześniej i wypolerowałem bębny.
Ogólnie odradzam polerke, jako polerke całych Bębnów(podkreślam bębnów).
Już pisze dlaczego:
-zakładając że chcesz zrobić polerke dobrze w każdym miejscu, cieżko będzie nie zetrzeć chociaż częściowo znaczków zzr lub 'godła' rometa.
-Po polerce nawet super połysk z czasem straci blask, ponieważ aluminium się utlenia. Jako ciekawostke powiem że w niemieckich motocyklach efekt się dłużej utrzymuje. Prawdopodobnie lepsza jakość/skład aluminium.
-Odświeżenie by nadać blasku bedzie dość trudne między zaplecionymi szprychami i w miejscach łączenia szprychy z piastą.
Chyba że olejesz to później. Będą ładne gładkie ale bez połysku bijącego po oczach.
Polecam Ci za to przepolerować troche piasty przed Szkiełkowaniem dla usunięcia chociaż części niedoskonałości odlewu i wygładzenia 'ran' które noszą elementy mające paredziesiąt lat np. ta
Szkiełko nie jest idealnie gładkie, więc troche brudu będzie się czepiało. Czyści/myje się nawet spoko, chyba że zapuścisz nie wiadomo jak i czym. W sumie jest tak jak rafi555 napisał wyżej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2017 23:21:58 przez Skrzat.)
|
|
11-10-2017 23:20:20 |
|
1 osoba postawiła piwo Skrzat za ten post:1 osoba postawiła piwo Skrzat za ten post.
Krzych.R (10-11-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|