Ogar 205 by Szymek
|
Autor |
Wiadomość |
szymuss14
GSX-R Power
Liczba postów: 6
Imię: Szymek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Ogar 205 by Szymek
No siema 2 tyg się nic nie działo bo się nie chciało (czuć wakacje) XDD Tłok (krótszy) i pierścienie kupione - siedzą na miejscu, cylinder i głowice (splanowaną) też założyłem. Przy okazji zakupione zostały uszczelki. Silnik już siedzi w ramie (Zdj nie ma bo sie nie chciało zrobić :C) Odpalił od 2 kopa na 10 sekund po czym zgasł.. A teraz wgl nie łapie nawet na chwile.. Cóż lepsze to że się odezwał na 10 sekund niż wcale Dobra łapcie fotki Resztę dodam jutro
|
|
03-06-2017 20:17:11 |
|
|
szymuss14
GSX-R Power
|
Po ustawieniu zapłonu Romet nareszcie odpalił
Sprzęgła troche brak XDD I mały problem z kołem tylnym jest, poza tym wszystko śmiga jak należy Póki co to nie laguje nim bardzo na polnych drogach żeby go oszczędzić Tak propo to miał ktoś spawaka w Ogarze 205?
Filmik z odpalenia
|
|
08-06-2017 20:34:58 |
|
|
szymuss14
GSX-R Power
|
Halo halo dawno tu nie zaglądałem Romet ma się dobrze, kompletuje jeszcze części do niego i myślę, że na wiosnę zmieni barwę W ostatnie dni ogarnąłem koła - wyglądają teraz dużo lepiej, elektryka również jest gotowa. Pozostało tylko zaopatrzeć się w nowe błotniki oraz lampę z przodu
|
|
04-02-2018 22:59:12 |
|
|
szymuss14
GSX-R Power
|
Zdjęcie niżej nie odzwierciedla tego co chcę uzyskać, ale będzie podobnie Czarna rama, lagi i wahacz a reszta w krwisty czerwień z palety Forda Mustanga <3 I to w sumie nie jest pewne bo w tym tygodniu ma być kupiec na niego :/ Szkoda mi go sprzedać, ale pilnie potrzebuję gotówki.
|
|
05-02-2018 14:31:21 |
|
|
szymuss14
GSX-R Power
|
Dawno nic nie było i w sumie nic nowego się nie dzieje. Wpadła nowa ośka do tylnego koła i ramka pod tablice. Do wakacji będzie tak jak jest, gdzieś koło lipca zacznie się wreszcie prawdziwa renowacja tego oto wariata
|
|
11-04-2018 21:41:58 |
|
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
Witaj!
W czerwcu pytałeś, czy miał ktoś spawaka w ogarze - ja co prawda 205-tki nie mam, ale mam drynkę z tym samym silnikiem. Miałem przez kilka dni, ale wywaliłem, bo przeliczyłem się ze strojeniem i po wrzuceniu dwójki robił się muł. Obawiam się, że w seryjnym silniku za wiele nie da, a osiągi nawet mogą spaść, a tego nikt nie chce
Jeśli szukasz lepszych osiągów i masz czas, żeby co kilka-kilkanaście tyś. km wymieniać skrzynię, łożyska i tulejki - skrócenie kolanka, dobre czyszczenie wydechu, porting cylindra, większy gaźnik. Jak się troszku postarasz, Simsona objedziesz. Bez dyfuzora po takich przeróbkach potrafi łyknąć 3 - 3,5 l na 100 km. Jeśli nie jesteś takim katem jak ja, powinien Ci troszkę mniej spalać.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
12-04-2018 08:28:58 |
|
|
szymuss14
GSX-R Power
|
Cześć wszystkim Po 4 latach posiadania tej "kupy złomu" nastała ta chwila... Renowacja Aktualnie jestem na etapie piaskowania elementów. Familia powiększyła się o 3 Romety, jeden do całkowitej renowacji, a pozostałe dwa w świetnym stanie, oczywiście papiery są to najważniejsze Łapcie parę fotek. Myślę, że dłuższych przerw nie będzie xD
Aktualny stan mojego ogarka
Kolejny w kolejce do renowacji
Dwa pozostałe sprzęciory szwagra
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2020 23:35:20 przez szymuss14.)
|
|
22-06-2020 23:33:21 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|