Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Syf pomalowany jak leci czyli Romet nie Jagna
|
Autor |
Wiadomość |
Majerano
Technik

Liczba postów: 571
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Kompleksowy remont - Romet Jagna '71 by Przemocha
(09-07-2016 18:34:11)wnusiu94 napisał(a): Czy ja dobrze widzę, że pomalowałeś korbę na biało?
Koła były malowane bez rozplatania?!
I oczywiście nazwa roweru błędna, bo co po się postarać? Na bazie tej Twojej tfu-renowacji stworzę chyba poradnik jak NIE należy tego robić.
Tak koła ne zostały rozplecione ponieważ ja nie potrafię zapleć kół i w mojej okolicy nie ma takich "specjalistów"
Tak wiem nie powinno się malować korb, tych nie mogłem zdemontować a były bardzo naruszone zębem czasu więc no...
Co do nazwy jak jesteś taki mądry to zamiast pisać że na pewno się tak nie nazywa to trzeba było napisać JAKĄ MA NAZWĘ.
Kiedyś to były czasy! Teraz to w ogóle nie ma czasów!
09-07-2016 19:40:04 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Kompleksowy remont - Romet Jagna '71 by Przemocha
Siła Twoich argumentów po prostu zwala z nóg.
Nikt nie oczekuje, żeby ten rower "zgnił na złomie" tylko po prostu miło jest popatrzeć jak ktoś w renowację takiego jednośladu wkłada całe serce, mnóstwo czasu i pracy, a nie pomaluje wszystko jak leci "z odkurzacza" i nazwie to "kompleksowym remontem". Później przyleci kolejny taki artysta i kolejny, i kolejny i pół tego forum będzie zapełnione takim syfem i "dumnymi" z siebie właścicielami-psuedo-renowatorami.
Skoro jesteś taki z siebie zadowolony i zamiast przyznać mi rację to jeszcze odpierasz moje zarzuty...
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=39452
Skoro Twoje "wygłupy" nazywasz "kompleksowym remontem" to co jest przedstawione w linku powyżej?
Zrozumiałeś wreszcie co chcę Ci przekazać? Odwaliłeś syf jakich mało i zamiast się tym chwalić powinieneś się po prostu zapaść pod ziemię.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2016 18:48:55 przez wnusiu94.)
|
|
10-07-2016 18:42:56 |
|
|
Majerano
Technik

Liczba postów: 571
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Syf pomalowany jak leci czyli Romet nie Jagna
Chodź mogło by się wydawać inaczej to damka żyje dalej.
Trochu się porysowała od złego przechowywania ale nie jest źle...
Wywaliłem te białe dodatki. Chwilowo trochę części made in haraszo... musicie mi to wybaczyć
I teraz plan jest taki żeby znaleźć rafki podobne do zzr'owych, trysnąć na czarno do tego nowe szprychy i jakieś piasty.
Korba niestety na jeden klin, do wyczyszczenia i będzie lux
Pedały oczywiście do wywalenia...
I do tego rama do ponownego pomalowania z odpowiednim napisem SAWA
Mam nadzieje ze uda mi się jakoś zrehabilitować i powstanie z tego rower a nie ozdoba ogrodowa.
Kiedyś to były czasy! Teraz to w ogóle nie ma czasów!
09-04-2017 11:06:41 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Majerano za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Majerano za ten post.
Odrestaurator (04-09-2017), Tomasso94 (04-09-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|