Romet Chart czy MZ ETZ 50?
|
Autor |
Wiadomość |
ko_sa
Nowy

Liczba postów: 2
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart czy MZ ETZ 50?
Nie, nic nie zmieniłem. Jak wyglądał jak złom tak wygląda. Ale wyznaczam sobie kolejne etapy. Pierwszym było przywiezienie w piwnicy, potem czy jest iskra, kolejny czy odpali, wczoraj naprawiłem sprzęgło, czekam do weekendu żeby zmienić dętki i sprawdzić czy będzie jeździł, konkretnie jak skrzynia biegów. Jeśli przejdzie ten etap to idziemy dalej z renowacją. Jak nie to jeszcze nie wiem co dalej. Mam kilka pomysłów na niego, bo albo dokończę to co ktoś te ponad 20 lat temu zaczął i zrobię go jako mz etz50, albo idę w oryginał, na tyle na ile się uda. Najpierw jednak chce go doprowadzić do dobrego stanu mechanicznego, bo to mi zawsze lepiej wychodzi niż lakierowanie itp. A jest tego trochę. Te 20 albo i więcej lat stania nie wpłynęło na niego dobrze. Jedynie co to chce wierzyc że stan licznika jest w przybliżeniu prawdziwy czyli lekko ponad 1000km. Patrząc na gładź cylindra, tłpk i zużycie sprzęgła, myślę że może być to prawda.
Chce zaznaczyć, że te dwa zdjęcia z początku wątku to dwa różne egzemplarze. Ten zniszczony to ten co mam ja, natomiast ten ładny zrobiony w pełni na MZ to zdjęcie znalezione w internecie, zupełnie innego charta. Dlatego na samym początku pytałem czy Romet przypadkiem nie zrobił na jakimś etapie takiego wynalazku dla MZ.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2025 09:57:58 przez ko_sa.)
|
|
26-09-2025 09:48:05 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|