Komar 2351 odnowiony :)
|
Autor |
Wiadomość |
Likor
Okuratny człowiek
Liczba postów: 127
Imię: Bartek
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Komar 2351 odnowiony :)
|
|
30-07-2014 22:45:52 |
|
|
Arnoldo
Nowy
Liczba postów: 32
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Komar
|
@Likor Właśnie od nich zamawiałem swoje.
Zresztą zwróćcie uwagę na pierwsze zdjęcie w temacie. Co prawda bardzo słabo to widać, ale przy dużym powiększeniu można zauważyć, że naklejka ma napis "KOMAR" bez "3". Jest taka jak podał Likor w tym linku http://motonaklejki.pl/naklejki/1/29/107/ . Jak zamawiałem swoje to nawet pytałem czy jest możliwość zamówienia takiej właśnie bez czerwonego wypełnienia. Niestety nie.
A tej na błotnik to już zupełnie nie kojarzę. Ani w moim komarku, którego miałem kiedyś, ani w żadnym innym tego nie widziałem.
@joozek Pręt to faktycznie mógłby być w lepszym stanie. Niestety jak zamówiłem sobie nowy to okazał się zupełnie nie pasować. Jakaś z doopy wzięta długość.
Poza tym bardziej niż o pomalowaną sprężynę (która nawet mi się podoba) martwię się, że nie mam na ramie takiego gumowego odboju. Żeby podstawka nie waliła w ramę podczas składania. Nawet nie wiem jak to się dokładnie nazywa i jak tego szukać.
|
|
31-07-2014 16:24:25 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Ta guma to "odbój wahacza" z Komara. Identyczny jest odbojem nóżki centralnej.
http://allegro.pl/listing/listing.php?or...fault-0718
Co do pręta. Też tak miałem pierwszy i ostatni raz zamówiłem chiński, od razu odesłałem. Teraz do każdego Robaka dorabiam z preta fi 6 z ocynku. Koszt zakupu w sklepie ze stalą lub elektrycznym, jako odgromowy to ok 2 zł. Gwint, natniesz sobie sam, narzynka M6. Kształt mu nadasz wyginając w imadle. Od strony nóżki hamulca otwór fi 2 mm i taka właśnie zawleczka. Ja jak już wszystko spasuję wysyłam do chromowania.
Jeszcze raz gratuluję efektu końcowego.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
31-07-2014 20:11:31 |
|
|
Arnoldo
Nowy
|
Dzięki, dzięki panowie. Wiesz sstasiek nie mam do nikogo pretensji, że się czepia. Bo jak już coś odnawiać to warto też zadbać o szczegóły. Co innego gdybym tylko go reanimował do jeżdżenia nie dbając o wygląd. A tak to czepiajcie się, czepiajcie, może dzięki temu będę mógł go jeszcze bardziej dopracować .
Aha i dzięki joozek za potwierdzenie moich przypuszczeń co do tej gumki. Po prostu myślałem, że ten element był tylko i wyłącznie w wahaczach.
|
|
31-07-2014 22:20:43 |
|
|
Arnoldo
Nowy
|