Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ferrari
Nowy
Liczba postów: 17
Imię: Zygmunt
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Ogar 202
Witam, wejdź na strone V-MAXi tam poszukaj opinie no i poczytaj ostatnia. V-MAX Imielin
Od maja 2014 r. jestem posiadaczem Ogara 202 który kupiłem w Imielinie w V-Maxe i jestem bardzo zadowolony z zakupu po przejechaniu 1270 km nie miałem problemów z motorkiem więc postanowiłem wyruszyć w trase .Pojechałem przez Warszawe do Książek ,Łopatek Polskich, Grudziądza całe trójmiasto do Władysławowa i spowrotem przez mazury do Lublina to jest Giżycko ,Mrągowo ,Ruciane -nida ,Kętrzyn Białystok ,po powrocie do Lublina na liczniku miałem 3105 km spaliłem 36 L paliwa wycieczka na tym sprzęcie była fantastyczna mam kilka fotek z tego przejazdu ..Jadąc mtorkiem 50cc nie spieszyłem się ludzie spotkani na trasie oglądając Ogara 202 podziwiali go i jednocześnie byli nim można powiedzieć zauroczeni wyglądem oraz jego dotychczasową niezawodnością. Pozdrawiam całą obsługę V-Max
(02-05-2014 20:20:40)Użytkownik usunięty napisał(a): Kupując Ogara 202 mamy z plusów:
+ nowy sprzęt
+ tak jak wyżej napisano sprawdzony silnik
+ brak problemów, które występują w twoim Romecie
+ porządek w dokumentach typu: dane w dowodzie rejestracyjnym, dane w ubezpieczeniu
+ obrotomierz
+ jedzie szybciej niż taki Romet z silnikiem 019 (nie mówię o Ogarze 200, bo nie wiem ile wyciąga, jak wiecie, to proszę o dopisanie)
+ olejowe zawieszenie przednie i regulowane tylne
+ nie trzeba po każdym tankowaniu dolewać oleju, by stworzyć mieszankę
+ 4 biegi
+ rozruch elektryczny i nożny
+ łatwa możliwość tuningu silnika
+ można jeździć w 2 osoby bez problemu (nie mówię o Ogarze 200, bo nie wiem, jak wiecie, to proszę o dopisanie)
+ kierunkowskazy wraz ze światłem STOP
+ duże schowki (porównuje do Rometów z małymi schowkami)
+ Brak chromów na wrażliwych częściach motoroweru, czyli kolanko i tłumik (chodzi mi o widocznych wgnieceniach na tłumiku i schodzeniu chromu z kolanka)
+ 2 lusterka od nowości
+ pseudo bagażnik
+ ładny, czytelny licznik, a nie pipidówa w lampie
+ NOWOŚĆ, bo mało osób go ma
+ korzyści dla Rometa przez wysoką marżę
+ nikt go nie odpali bez twojej wiedzy
+ nikt nie powinien ukraść Ci paliwa, bo korek jest na klucz
+ 2 lata gwarancji
+ zamówisz w sklepie przez internet i masz dowóz na cały kraj
Z minusów mamy:
- wysoka cena, jeśli mamy ją porównać z zapowiedziami
- dajesz Tusko-darmozjadowi 620,77 zł z podatku VAT (przy cenie 2699 PLN)
- hamulce bębnowe przód/tył
- zapewne liche ogumienie
- brzydkie gumy (czy co to jest) na linkach
- chromowany plastik
- dźwięk czterosówa
- słabe gwinty i śruby zrobione z plasteliny (nie da się tego odkręcić, a później przy wkręcaniu gwint się urywa. Może być inaczej, ale podałem przykład z chińskiego kibel)
- kto chce, to może uznać za minus tylko 2 malowania
To tyle wg. mnie. Proszę o dopisanie swoich minusów i plusów, przy liście. Kto się nie zgadza z podpunktami, to proszę o dyskusję.
(02-05-2014 19:05:55)Lord napisał(a): Generalnie to ładny całkiem motorek. Przyjemne, że trochę nawiązali stylistyką do starszych Rometów. Poza tym kupując, w jakiś sposób wspieramy naszą gospodarkę, bo składane u nas. Jak nie szkoda ci pieniędzy i chcesz mieć spokój z maszyną to całkiem dobry wybór.
a romet to nie chinol tylko z tego co się doczytałem to KOREANCZYK
(27-07-2014 12:05:24)Ferrari napisał(a): Witam, wejdź na strone V-MAXi tam poszukaj opinie no i poczytaj ostatnia. V-MAX Imielin
Od maja 2014 r. jestem posiadaczem Ogara 202 który kupiłem w Imielinie w V-Maxe i jestem bardzo zadowolony z zakupu po przejechaniu 1270 km nie miałem problemów z motorkiem więc postanowiłem wyruszyć w trase .Pojechałem przez Warszawe do Książek ,Łopatek Polskich, Grudziądza całe trójmiasto do Władysławowa i spowrotem przez mazury do Lublina to jest Giżycko ,Mrągowo ,Ruciane -nida ,Kętrzyn Białystok ,po powrocie do Lublina na liczniku miałem 3105 km spaliłem 36 L paliwa wycieczka na tym sprzęcie była fantastyczna mam kilka fotek z tego przejazdu ..Jadąc mtorkiem 50cc nie spieszyłem się ludzie spotkani na trasie oglądając Ogara 202 podziwiali go i jednocześnie byli nim można powiedzieć zauroczeni wyglądem oraz jego dotychczasową niezawodnością. Pozdrawiam całą obsługę V-Max
(02-05-2014 20:20:40)Użytkownik usunięty napisał(a): Kupując Ogara 202 mamy z plusów:
+ nowy sprzęt
+ tak jak wyżej napisano sprawdzony silnik
+ brak problemów, które występują w twoim Romecie
+ porządek w dokumentach typu: dane w dowodzie rejestracyjnym, dane w ubezpieczeniu
+ obrotomierz
+ jedzie szybciej niż taki Romet z silnikiem 019 (nie mówię o Ogarze 200, bo nie wiem ile wyciąga, jak wiecie, to proszę o dopisanie)
+ olejowe zawieszenie przednie i regulowane tylne
+ nie trzeba po każdym tankowaniu dolewać oleju, by stworzyć mieszankę
+ 4 biegi
+ rozruch elektryczny i nożny
+ łatwa możliwość tuningu silnika
+ można jeździć w 2 osoby bez problemu (nie mówię o Ogarze 200, bo nie wiem, jak wiecie, to proszę o dopisanie)
+ kierunkowskazy wraz ze światłem STOP
+ duże schowki (porównuje do Rometów z małymi schowkami)
+ Brak chromów na wrażliwych częściach motoroweru, czyli kolanko i tłumik (chodzi mi o widocznych wgnieceniach na tłumiku i schodzeniu chromu z kolanka)
+ 2 lusterka od nowości
+ pseudo bagażnik
+ ładny, czytelny licznik, a nie pipidówa w lampie
+ NOWOŚĆ, bo mało osób go ma
+ korzyści dla Rometa przez wysoką marżę
+ nikt go nie odpali bez twojej wiedzy
+ nikt nie powinien ukraść Ci paliwa, bo korek jest na klucz
+ 2 lata gwarancji
+ zamówisz w sklepie przez internet i masz dowóz na cały kraj
Z minusów mamy:
- wysoka cena, jeśli mamy ją porównać z zapowiedziami
- dajesz Tusko-darmozjadowi 620,77 zł z podatku VAT (przy cenie 2699 PLN)
- hamulce bębnowe przód/tył
- zapewne liche ogumienie
- brzydkie gumy (czy co to jest) na linkach
- chromowany plastik
- dźwięk czterosówa
- słabe gwinty i śruby zrobione z plasteliny (nie da się tego odkręcić, a później przy wkręcaniu gwint się urywa. Może być inaczej, ale podałem przykład z chińskiego kibel)
- kto chce, to może uznać za minus tylko 2 malowania
To tyle wg. mnie. Proszę o dopisanie swoich minusów i plusów, przy liście. Kto się nie zgadza z podpunktami, to proszę o dyskusję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2014 12:41:39 przez Ferrari.)
|
|
27-07-2014 12:05:24 |
|
|
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
|