Czy warto się zamienić za ta Mz?
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Czy warto się zamienić za ta Mz?
|
|
01-02-2014 18:43:30 |
|
|
LukaszzT1
Komarzysta :F
Liczba postów: 2,082
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny
|
Romet 50-T1 1980r(Sprzedany)
Romet 50-T1 1981r (Sprzedany)
Romet ogar 200 1988r(Sprzedany)
Cezet 175 487.0 1988r(Sprzedana)
Simson Sr50 1987r
Polonez Caro Plus 1.6 Gli 1997r
|
|
01-02-2014 18:51:07 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Znam takich agentów co magneto przyspawali do czopu wału lub pocięli magneto bo nie miał ściągacza. Ehh takie uroki oddawania komuś motoru do remontu. Przecież komar nie jest aż taki trudny w remoncie. Silnik i wszystko proste jak budowa cepa wystarczy chęć i wszystko się zrobi.
No tak kasa pójdzie większa ale nie ma co oszczędzać na motorze. Lepiej zrobić raz a porządnie a nie później tysiąc razy rozbierać i składać. To już lepiej nie ruszać skro tak ma się robić.
Co do tego jak sam zrobisz to wiesz jak jeździsz nawet jak dasz tacie to też zrobi dobrze bo na pewno takim sprzętem jeździł w młodości.
Co do psucia romety mają to do siebie i to jest ich urok. Ale to już jest pasja i wszystko idzie wybaczyć staremu poczciwemu Romecikowi
|
|
01-02-2014 18:55:33 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
|
Co do papierów, ciebie interesuje tylko i wyłącznie ciąg umów, lub telefon do właściciela na którego jest zarejestrowany! Dlaczego?? Mając ciąg umów idziesz, i rejestrujesz bez problemu. Mając numer do właściciela papierka (dowodu). Dzwonisz, mówisz że potrzebujesz spisać nową umowę, że dogadałeś się z aktualnym właścicielem "Pojazdu", chcesz kupić pojazd i zarejestrować. Spisujesz ja, i rejestrujesz. Nic trudnego.
A co do MZ. Pojazd dobry! Ale skoro ktoś chce wymienić się za CZ 175 która nie ma papiera, to z tą MZ coś jest nie tak!
A co do Czesi, to ja szukał bym szkielet z papierkiem! Pojazd świetny i niezawodny... Jest taka u mnie w domu, przejechane ma już ho, ho kilometrów, a od nowości też nie wymieniane pierścienie. Jedyne naprawy to tryby 1 biegu (sam osobiście je wysypałem jak mi łańcuch spadł) no i kosz sprzęgłowy pękł i się rozgią. Ale pospawany i jeździ dalej.
Wada? Nie wiem czy u ciebie to samo, ale ciągle problemy z tulejami z tyłu. Co chwilę się zużyją, są luzy i pływa po zakrętach że czasem strach 50km/h w większy zakręt wchodzić.
A jak masz na to jakiś sposób, pisz na PW!
China is POWER!!!
|
|
02-02-2014 09:09:54 |
|
|
LukaszzT1
Komarzysta :F
Liczba postów: 2,082
Imię: Łukasz
|
(02-02-2014 09:09:54)Boszu napisał(a): Co do papierów, ciebie interesuje tylko i wyłącznie ciąg umów, lub telefon do właściciela na którego jest zarejestrowany! Dlaczego?? Mając ciąg umów idziesz, i rejestrujesz bez problemu. Mając numer do właściciela papierka (dowodu). Dzwonisz, mówisz że potrzebujesz spisać nową umowę, że dogadałeś się z aktualnym właścicielem "Pojazdu", chcesz kupić pojazd i zarejestrować. Spisujesz ja, i rejestrujesz. Nic trudnego.
A co do MZ. Pojazd dobry! Ale skoro ktoś chce wymienić się za CZ 175 która nie ma papiera, to z tą MZ coś jest nie tak!
A co do Czesi, to ja szukał bym szkielet z papierkiem! Pojazd świetny i niezawodny... Jest taka u mnie w domu, przejechane ma już ho, ho kilometrów, a od nowości też nie wymieniane pierścienie. Jedyne naprawy to tryby 1 biegu (sam osobiście je wysypałem jak mi łańcuch spadł) no i kosz sprzęgłowy pękł i się rozgią. Ale pospawany i jeździ dalej.
Wada? Nie wiem czy u ciebie to samo, ale ciągle problemy z tulejami z tyłu. Co chwilę się zużyją, są luzy i pływa po zakrętach że czasem strach 50km/h w większy zakręt wchodzić.
A jak masz na to jakiś sposób, pisz na PW!
No Cz dobry sprzęt,a kwity drogie są do Cz ale bardziej ciągnie mnie do Mz ja tam z Cz nie ma problemu z tulejami,przynajmniej jeszcze nie mam z tym problemu
Temat do zamknięcia
Romet 50-T1 1980r(Sprzedany)
Romet 50-T1 1981r (Sprzedany)
Romet ogar 200 1988r(Sprzedany)
Cezet 175 487.0 1988r(Sprzedana)
Simson Sr50 1987r
Polonez Caro Plus 1.6 Gli 1997r
|
|
02-02-2014 17:21:53 |
|
|