Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pomoc w tuningu - Romet 700
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Pomoc w tuningu - Romet 700
Jeśli masz silnik 2t:
-tłumik lepszy, który jest przystosowany pod 2t
-gaźnik lub większa dysza
-tłoki, cylindry tuningowe lub większe + wał korbowy
-rolki, sprzęgła, ogólnie cały napęd
-zawirowywacz spalin wywal
4t:
-większa pojemność i głowica z większymi zaworami (chyba 90ccm max bez większych ingerencji w silnik)
-dysza lub cały gaźnik
-tłumik, który ma jak najlepszy przelot spalin (czyli ogólnie masz największą moc wtedy, gdy tłumika nie ma, ale coś musi tłumić hałas i nie, pierścieniom nic się nie stanie, bo to 4t)
-jeśli masz zawirowywacz spalin przy tłumiku, to go urżnij i zaspawaj dziurkę po nim pozostałą
-cały napęd (tak jak w 2t)
Oczywiście też blokady w obydwu modelach kibli, w 4t są to zawirowywacz spalin, zwężka w filtrze powietrza, śruba w gaźniku niedopuszczająca do całkowitego otwarcia się przepustnicy, tuleja na wariatorze, zapłon i różowy kabelek. W 2t są chyba takie same, nie mam pewności, bo nie zagłębiałem się za bardzo w temacie 2t
Mam nadzieję, że pomogłem
A jeszcze zapomniałem dodać, że lżejsze rolki = lepsze przyspieszenie, jazda na wyższych obrotach, ale niższa prędkość maksymalna
Cięższe rolki = lepszy vmax, gorsze przyspieszenie, podczas przyspieszania niższe obroty, co oznacza, że silnik trochę 'zamuli', zanim osiągnie tą prędkość odpowiednią dla siebie
Zajrzyj do mojego zippa
Mój BikePics
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2013 11:15:13 przez Latos.)
|
|
18-10-2013 11:11:23 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|