romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: romet Chart 210 elektronik by STQC
Znowu chciałem nim pojeździć lecz te biegi działają jak chcą raz są raz nie zdarzało się ze koło się blokowało. Decyzja padła aby rozebrać silnik. Chart na obecna chwile wyglądał tak
http://chlopcyrometowcy.pl/hosting/image...7F4A3.jpeg
Tak wiec zacząłem rozbierać ten silnik i niestety tego się nie spodziewałem
http://chlopcyrometowcy.pl/hosting/image...66A52.jpeg
Pokrywy lecą w piasek a następnie w czarny proszek kartery lecą do szkiełkowania i frezowania wszystkich płaszczyzn. Plan jest jeszcze aby zrobić sprzęgło hydrauliczne 4 tarczowe i z innym dekielków wysprzeglania. Bedxie na łożysku bo zdarzały mi się ze popychacz się wycierał po czym brakowało regulacji. Zobaczyny co z tego wyjdzie. Dodatkowo zregeneruje zawieszenie przód i tył na tulejkach z poliamidu. Trochę przerobię instalacje i będę mam nadzieje sobie nim jeździć
Ps. Jeżeli ktoś ma licznik chętnie przygarnę tak samo czujnik stopu tył
xyz
|
|
06-10-2018 21:40:34 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: romet Chart 210 elektronik by STQC
W przyszłym tygodniu oddaje trochę części do produkowania szkiełkowania i piaskowania. A teraz w między czasie regeneruje tylni zawieszenie, zacząłem od tulejek wahacza pomysł padł na poliamid
co z tego bezie zobaczyny ale zapomniałem o tulejkach wahacza
Również docisk sprzęgła trochę przerobiłem, tak wiem kulkowe łożysko, zobaczymy czy da radę według obliczeń nie powinno być problemów.
Wyglada on tak
Przyczyna był ścinająca się bardzo szybko popychacz inni nie słyszałem aby mieli ten problem jednak mnie on dopadł, wiec próbuje die ratować
Złożony wyglada tak
Na wiosnę będą testy i zobaczyny czy wytrzyna przerobione sprzęgło bo to nie koniec
Ps. Jeszcze muszę wytoczyć odpowiedni popychacz
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2018 18:48:20 przez stqc.)
|
|
11-10-2018 18:37:50 |
|
2 użytkowników postawiło piwo stqc za ten post:2 użytkowników postawiło piwo stqc za ten post.
dawidbarganski (11-14-2018), seler1500 (11-19-2018)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|