Łosiek baj DominiX :D
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
Odp: Łosiek baj DominiX :D
Ja mam chinola i przez rok wiesz co mi sie za sruby odkrecily? Zadna. Doslownie zadna. Az musialem sie chwile zastanowic czy na pewno zadna. Zawsze moge wsiasc i jechac gdziekolwiek chce, nic mi sie nie psuje oprocz elektryki (wada chinoli) i raz jeden zacial mi sie plywak i paliwo lecialo przelewem. Ale to dlatego ze grzebalem przy gazniku i jakis syf wlecial. Przez moje zaniedbanie pekl mi dekiel od zaplonu (w miejscu impulsatora, zniknela iskra) do dzis nie znalazlem uzywanego a jezdze na zwiazanym trytkami. I jezdzi caly czas a twojego ogara ignas przejedzie milion razy, zawsze odpala od strzala, codzien od 1 wrzesnia. Nigdy nie bylo sytuacji zeby nie odpalil. Rozumiesz?
A simson znowu tez taki super nie jest. Kolega ma s51 60cc a ja w chinolu 72 to go wyprzedzam na kazdym biegu, do tego simson ma moc tylko w rezo a ja caly czas od nawet 3 tys obr do 10. I mam rozrusznik, dobre swiatla, zawsze taka sama iskre, bezawaryjny gaznik ze ssaniem z prawdziwego zdarzenia, doskonale dostepne czesci (kupie doslownie wszystko za psi ch*j i jestem pewny ze bedzie dzialac jak nalezy a nie jak w simsonie ze cewka pradu nie przepuszcza, jakies inne kondensatory, bialej goraczki dostajesz z dobieraniem swiecy). I do tego simsonem nie wiadomo kto jezdzil, ile przejechal. A chinczyka masz prosto ze salonu i tyle ze byl odpalony zeby sprawdzic czy dziala i przeprowadzany z miejsca na miejsce. I co najlepsze za 300 zlotych mam 110cc i sobie moge jeszcze glowice od 72 zalozyc i bedzie mial tyle mocy ze takiego simsonka 70cc czy jakie one tam numerki maja wyprzedze. Albo 125 jak bede za duzo pieniedzy miec. A do tego dominik preferuje chinczyka wiec wypieprzaj ignas z tym simsonem
Zajrzyj do mojego zippa
Mój BikePics
|
|
04-07-2015 20:20:43 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Latos za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Latos za ten post.
DominiX (07-05-2015), KubaBDG (07-06-2015), raterro (07-05-2015)
|
DominiX
Zapalony mechanik :D
Liczba postów: 1,840
Imię: Dominik
Pojazd: Inny
|
RE: Łosiek baj DominiX :D
Nie chcę się użerać z simsonem tak jak z rometami. Mam dość ustawiania, platynek i ciągłych innych regulacji...
Na 80% będzie jakiś inny chinol
Dziś przeglądając olx znalazłem ofertę na ogarka: http://olx.pl/oferta/romet-ogar-200-w-ca...7b35bf03cf pisałem do właściciela i mówi, że pójdzie za 150 Jest on jakieś 10 - 15 km odemnie
|
|
05-07-2015 16:45:19 |
|
1 osoba postawiła piwo DominiX za ten post:1 osoba postawiła piwo DominiX za ten post.
KubaBDG (07-06-2015)
|
KeiSangi
unfunny boy
Liczba postów: 1,451
Imię: Ignaś
Pojazd: Inny Romet
|
Odp: Łosiek baj DominiX :D
A ja nie chciałbym dokręcania, jazdy bez tłumika, samoczynnie blokujących i palących się modułów, muła, 4suwa, pseudo liczników, niedziałających kierunków, odpalania po 30 sek kręcenia rozrusznikiem, części z ryżu, łamliwych ram, pieprzenia z zaworami i rozrządem, bezużyteczności po 5000, łamania plastików, cholernych wibracji, katu na wyższych obrotach, niedziałających bajerów, zgrzytów na biegach, powyłamywanych schowków, kradzieży przez łatwe odpięcie instalacji, braku zainteresowania, brzydkiego wyglądu.
Także trochę tego jest.
Jeżdżę po to by jeździć,
Żyję aby nie żyć
|
|
05-07-2015 17:21:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|