| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Komarek- pare pytan
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Tomasz   Nowy

Liczba postów: 10
 Imię: Roman
 Pojazd: Romet Komar

| 
			| Komarek- pare pytan 

Ostatnio zostalem posiadaczem komarka na pedala, w stanie do remontu.Ogolnie moplik niby spoko, bo przebieg ponizej 100km i do niedawna byla plomba na silniku (zerwalem ja przy wyciaganiu silnika z ramy), niestety jest caly pordzewialy i silnik nie kreci sie (w skrzyni byla woda, rdza i jakies gluty :/ swoja droga ciekawe skad to tam sie wzielo, przeciez silnik na 95% nie mial odkrecanych srubek wlewu i spustu ) w tej chwili zalany ropa, moczy sie przed rozbiurka; rama i blachy poszly do piaskowania
 ...i tu pare pytan do Was :
 1 wymieniac w silniku simeringi? wiadomo, ze prawie wcale nieuzywane, ale czy nie strach ich uzywac, ze wzgledu na wiek gumy?
 2 blachy jak okaza sie grubo nadzarte, bede je naprawial, zaleznie od usterki wstawkami z blachy, szpachla i ewentualnie mata szklana... i tu pytanie czy lakier proszkowy chyci szpachli/maty?
 3 co z chromami? uratowalem tylko tlumik, obramowke licznika i listwy na lampie (w sumie tych ostatnich nie uratowalem, ale zostaly mi kiedys dobre, po starym komarze)
 kierownice, kolanko i klamki kupie nowe, bo drogie niesa, ale kola, ramka lampy przedniej i pedaly? niedosc ze drogie, to jeszcze dostepne tylko zamienniki z rometa (troche sie roznia ) moge wypiaskowac i oddac do chromowania/niklowania, ale kumpel mnie straszy, ze z 500zl wyjdzie prawda to ?
 4 jak to zarejestrowac, dalo by rade na sama fakture/umowe ?
 5 co myslicie o oponach kupywac nowe (z wygladu ladne, ale wiek...)
 6 jak przerobic silnik, aby wyciagal mnie pod gore i nie stracil duzo na trwalosci?
 waze ok 110kg
 7 jak utwardzic przednie zawieszenie? wystarczy podlozyc cos pod sprezyny ?
 Na szczescie tyl sztywny %-)
 8 no i najwazniejsze: na jaki kolor pomalowac? (org. siwo-granatowy)
 |  |  
	| 18-09-2012 00:22:29 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| Komarek- pare pytan -  Tomasz - 18-09-2012 00:22:29 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|