Romet Pony M2 by kadetmen
|
Autor |
Wiadomość |
kadetmen
Mechanik
Liczba postów: 1,150
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Pony M2 by kadetmen
Dawno , a nawet bardzo dawno nic tu nie pisałem , a więc napiszę .Motorynkę powoli kompletuję (wolę robić ją dłużej a lepiej , niż na odwrót ).Z silnika mam : kartery (było przetarcie od łańcucha , już nie ma - zaspawane ) , 3 skrzynie zmd - wybiorę najlepszą , całe sprzęgło , tarcze sprzęgłowe nowe z epoki (bakelitowe ) , wał nowy zmd , tłok nowy zmd anodowany ||| sposobem , sworzeń nowy zmd , nawet nowe org. zabezpieczenia sworznia , cylinder od 019 - zdjęty z nowego silnika , świeca iskra f80 nowa z prl'u , automat nowy - niestety współczesna produkcja , simeringi , łożyska Koyo z luzem C3 , nowy łańcuch z epoki ,nowa uszczelka między kartery - również z epoki , nowe tulejki do karterów (te od pokrywy od strony sprzęgła ), nowe chromowane pierścienie , i resztę niezbędnych pierdół które widać na zdjęciach .Zębatka która widać nie będzie szła do dryny ponieważ ma 12z , a powinna być 13z.Do silnika brakuje mi jeszcze : uszczelek , podkładek , tej zębatki 13z , tulejek mocujących , oleju .Z ramy to opon , dętek , osi tylnej i wianków , tłumika , i reszty pierdół ,
|
|
13-09-2012 18:17:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony M2 by kadetmen - kadetmen - 13-09-2012 18:17:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|