Postanowiłem podzielić się tymi umiejętnościami na małą skalę z innymi
A więc - oferuję usługi fotograficzne w dwóch dziedzinach:
Fotografowanie - czyli tak zwana "sesja zdjęciowa" Waszych pojazdów bądź Was samych, na świeżym powietrzu. Wykonuję zdjęcia czarno-białe na filmie, po czym wywołuję je do postaci odbitek. Pobieram opłatę za wykorzystane materiały - taśma, papier, chemia itd... Tylko w Poznaniu bądź okolicach - do dogadania
Mogę zaprezentować małą "próbkę" takich zdjęć, tyle że modelem jest samochód - takie cudeńka też mogę zrobić
Charakter tych zdjęć także do wyboru - mogą iść w stronę dokumentalnych bądź artystycznych
Wywoływanie filmów i wykonywanie odbitek - mogę się także podjąć wykonania odbitki czarno-białej z dowolnego negatywu czarno-białego (typ 135 bądź 120) czy barwnego (co daje - jak by nie patrzeć - gorszą kolorystykę). Odbitki wytwarzam metodą tradycyjną, w pełni ręczną - tak samo, jak 30 lat temu, siedząc pod powiększalnikiem, babrając kolejne kartki w wywoływaczu i innych świństwach, czego w zakładach fotograficznych już nie robią (tam skanują negatyw po czym drukują zdjęcie tak samo, jak cyfrowe - co prowadzi do znacznej utraty na jakości i tego "czegoś")
Do wyboru dwa rodzaje papieru - o podłożu plastikowym bądź papierowym (czyli tzw. baryty, papiery lepsze, prawdziwsze, tradycyjniejsze i trudniejsze w obróbce, o tonie ciepłym bądź zwykłym). Rozmiar 13x18 bądź 18x24. Kwestie te rozpatruję indywidualnie, zgodnie z obecnym "stanem magazynowym" - czyli ilością posiadanego przeze mnie surowca danego rodzaju.
Wywołuję także negatywy czarno-białe (typ 135 i 120) - do dyspozycji mam wywoływacz Rodinal i wszystkie tego konsekwencje. Można indywidualnie szukać informacji na ten temat bądź dopytać mnie, czy dany film uda się porządnie w tym wywołać.
Z góry uprzedzam, że filmy lubią płatać figle i nie zawsze wychodzą - kiedyś kupiłem z dziesięć rolek... których filmem bym nie nazwał - ich czułość była bliska zeru. Także nie odpowiadam za wadliwe negatywy!
Co do cen i terminów (zwykle 1-4 tygodnie) - ustalam to zgodnie ze specyfiką zamówienia.