Tuning filtr powietrza
|
Autor |
Wiadomość |
riley2pl
Spec od układu paliwowego

Liczba postów: 399
Imię: Ernest
Pojazd: Inny
|
Tuning filtr powietrza
WItam
Chciałbym przedstawić wam forumowicze dobry patent na to aby wasza maszyna dostała kopa.Pewnego dnia siedząc nad silnikiem zauważyłem znaczy wzrost mocy oraz lepsze wkręcanie się na obroty po zdjęciu filtru powietrza z gaźnika.Sprawdzałem już każdy rodzaj filtra stożek,oryginał a nawet gąbkowy i nic nie zastąpiło mojego pomysłu.
http://polskajazda.pl/Motocykle/Jawa/Mus...66,909341')
Wiem wydaje się proste i banalne.
Pierw odcinamy taki lejek od butelki ale nie za duży aby nie zawadzał nam o błotnik.
Szukamy odpowiedniej gumy aby weszła na gaźnik i aby butelka ciasno weszła w gumę.
Na gwint w butelce zakładamy pończochę i dopiero tą butelkę z pończochą wciskamy w gume.
Całość zakładamy na gaźnik.
Filtr w takim kształcie łapie w jeździe dużo powietrza które przez gume transportowane jest do gaźnika a potem z większą szybkością do silnika.Pończocha blokuje przedostawanie się ciał obcych oraz zanieczyszczeń do silnika.Jeżdże na takim czymś juz ponad miesiąc i jestem chol..nie zadowolony.Dla efektu wizualnego butelkę można pomalowac.Niestety patent można zastosować tylko do jawy 50 i ogar 200 ewentualnie to innych moto ale to już po przerobieniu gumy.
Co powiecie o tym koledzy?
|
|
11-04-2011 22:38:13 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Tuning filtr powietrza - riley2pl - 11-04-2011 22:38:13
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|