OGAR 200 wprost od Feiro
|
Autor |
Wiadomość |
Feiro
Typ Homemade
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 516
Imię: Martin
Pojazd: Romet Pony
|
RE: OGAR 200 wprost od Feiro
Mmmm to lubię... Po zakupach rachunek na 120zł... to jest to.... Ale jestem bardzo zadowolony z tego że aby łańcuszek sprzęgła czeski.
Foto tego "niczego" a takiego drogiego(oczywiście kartery moje ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) )...:
Dzisiaj pracowity dzionek miałem. Od rana rozebrałem, wyczyściłem i złożyłem silnik, wypucowałem trochę ramę i przemalowałem plastiki szprejem znanym z mojej motorynki(to co szprej potrafi http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...975&page=4 ).
Jutro biorę się za hamulce-wymiana okładzin. Ponieważ układ hamulcowy jest najważniejszym elementem motocykla decydującym często o życiu lub śmierci musi być on wykonany starannie, porządnie i bez pośpiechu. Jutro pod wieczór powinienem napisać poradnik jak to zrobić, tak że polecam czekać.
Oprócz tego dokładna regulacja silnika, sprzęgło, zapłon, gaźnik.
Silnik mam w pełni odblokowany- dysze 68, 38, podcięte kolanko, odblokowany króciec tak więc jak się przyłożę powinno być przyzwoicie.
Ze względu na wydatki na silnik na razie nie zmieniam lakieru, lecz muszę to zrobić i tak ponieważ muszę założyć nowy bak a nie opłaca mi się tyrać do mieszalni aby namieszali mi specjalnie 200ml farby na pomalowanie baku. Ogarek ze względu na właśnie środki powoli będzie dążyć do perfekcji, ale w końcu ją uzyska.
Teraz troszkę zdjęć z dzisiaj:
(skrzynia korbowa tuż po rozebraniu)
(simering pod zębatką wału)
(wypucowane karterki, bo jak składać to tylko w czystości)
(skrzynia przy składaniu)
Ref:.
To jest moje miasto. (haha)
Podaj swoje hasło. (haha)
Rozsuńcie się samochody. (haha)
Oddajcie cześć OGAROWI. (haha)
Nastała nowa dynastia. (haha)
Zrodziła się nowa kasta (haha)
ROMET OGAR i basta ! (haha)
Nowy król tego miasta!
|
|