Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
Hej!
Siemka! Mam na imię Bartek, mam 12 lat, interesuję się motoryzacją z krajów demokracji ludowej (głównie samochodami), mieszkam w Sokołowie Małopolskim na Podkarpaciu i z dniem 4.08.2012 stanę się szczęśliwym posiadaczem Rometa 50 T-1 z 1980 roku za 400 Zł. nigdy, odkąd jestem na świecie nie było w domu motocykli, ani motorowerów. Tylko '91 Mazda 323F (kupiona w 1992, sprzedana w 2008), '05 Peugeot 206 (kupiony w 2008), oraz '03 Citroen Jumpy (kupiony w 2009). Rometa kupuję od kolegi (o rok starszego) z klasy ze szkoły muzycznej (gram na pianinie, zaczynam siódmy rok nauki na tym instrumencie, w tym 6 w szkole muzycznej), który jakiś miesiąc temu poinformował mnie, że kupił ogara , od faceta spod Kolbuszowej. przyszedłem do niego tydzień temu i wtedy po raz pierwszy zobaczyłem to cudo i okazało się, że ten cały "ogar", to 50 T-1 (w papierach ma "Ogar 200 MR, rok prod: 1980, a ogary tłukli od '83, poza tym to ewidentnie jest 50 T-1, co o tym sądzicie?)", nie umiem jeździć na motorku, bo wyżej napisałem, że nie było jak się nauczyć, bo już mówiłem, że nigdy nie było u mnie dwukołowych pojazdów mechanicznych. Trzymajcie kciuki, żebym wytrzymał, bo jak tydzień temu, gdy go po raz pierwszy zobaczyłem, kumpel powiedział, że go sprzedaje, bo robi porządki, a ma jeszcze quada i hulajnogę spalinową, które też sprzedaje, podjęliśmy z rodzicami decyzję o kupnie 50 T-1 dla mnie. Oto zdjęcie, na którym jedziemy na motorze:
(ja to ten z tyłu, bo nie umiem jeździć )
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym wytrzymał ten tydzień, bo całymi dniami tylko o nim myślę
|
|
29-07-2012 16:31:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Hej! - Sołtys - 29-07-2012 16:31:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|