Komar 2361 Sport 1974 by Kozak90
|
Autor |
Wiadomość |
Kozak90
Romeciarz - Syreniarz
Liczba postów: 5
Imię: Tomi
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2361 Sport 1974 by Kozak90
A co do kosztorysu to nie chcę nawet liczyć. Tu nie chodzi o zarobek. Zawsze chciałem mieć sporta i sztywniaka. Skończyło się puki co na dwóch Sportach 74 i trzy dni później trafiłem 73r z pełną kompletną dokumentacją.
(18-07-2012 00:34:38)Błażej napisał(a): (17-07-2012 23:57:39)MOTÓRZYSTA napisał(a): chinskie a myslisz ze orginalny cylinder byl duzo lepszej jakosci czesci jak czesci beda chodzic latwo gadac chinskie przynajmniej tanie a za orginalne to by zaplacil majatek
człowieku, stawiaj kropki i przecinki. Tego się czytać nie da !
Sport jak sport. Zrób go porządnie to ocenię. Póki co to jedynie mogę powiedzieć, że lakier chyba masz bardzo ładnie położony. Przynajmniej tyle widać na zdjęciach.
Co do części to chińskie mogą być, czemu nie ? zależy tylko jakie to części konkretnie. Manetki zmiany biegów chińskie są tandetne.
Lakierowane w komorze lakierniczej profesjonalnej (wujek jest lakiernikiem). Wszystkie części wygrzane, po piasku połozony podkład,natrysk i dopiero lakier. Chodziło o to ,żeby nie było nierówności i dołków. Jedynie z bakiem jest problem bo to co na nim było to podkad z delikatnie i bardzo niedokładnie napylonym ziarnem. A zrobiłem najbardziej podobny srebrny (baza) i pójdzie chyba w full mat (bezbarwny). Staram się go zrobić na maxa dokadnie. wszystkie śruby są nierdzewne nowe. Kierownica i inne rzeczy chromowane poszły do galwanizacji. Wszystko co można wymienić (śrubki,naciąg łańcucha,nakrętki) ,wymieniam na srebrne,błyszczące i nierdzewne.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2012 00:43:42 przez Kozak90.)
|
|
18-07-2012 00:36:00 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2361 Sport 1974 by Kozak90 - Kozak90 - 18-07-2012 00:36:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|