Dwa Ogary 205 Kapitana Snuji.
|
Autor |
Wiadomość |
Kapitan Snuja
Nowy
Liczba postów: 16
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Dwa Ogary 205 Kapitana Snuji.
Czas przedstawić efekty dotychczasowych prac.
Na początek fotki silnika po skończeniu remontu opisanego w 1 poście. Widać nowe zawleczki, nakrętki oraz magneto i kabel.
Na to przyszły wymienione kapy oraz nowe uszczelki. Fotki gotowego silnika pokażę gdy wszystko zostanie złożone na odświeżonej ramie.
Jeśli już mówimy o ramie to muszę wspomnieć że tygodniowe szorowanie papierem ściernym dobiegło końca. Na najbardziej widocznych miejscach lakier zdarłem całkowicie, w mniej widocznych tylko go zmatowiłem. Najbardziej zależało mi na pozbyciu się rdzy, a konkretnie nalotu który pokrywał sporą część główki, wahacza oraz "siedzenia".
Mam nadzieję że nie dostanę gigantycznego opieprzu jak powiem że miejsca które były trudno dostępna i najsilniej zniszczone rdzą tylko delikatnie wyrównałem papierem ściernym , a po tym pokryłem czarną farbą antykorozyjną Hammeraid? Chodziło mi o zabezpieczenie ich na przyszłość, a jako że nie są zbyt widoczne to myślę że nie stanowi to problemu.
Teraz pozostał mi wyłącznie zakup podkładu i bazy czyli czarnego lakieru. Jako że malowanie będzie się odbywać u mnie, a jest to proces czasochłonny, w międzyczasie zajmę się przygotowaniem pozostałych części potrzebnych do złożenia Ogara. Najgorzej zapowiada się konieczność wyczyszczenia oryginalnego siedzenia ze śladów farby oraz przerdzewiałych szprych w przednim kole. Tłumik też będzie wymagał trochę pracy. Mam nadzieję że uda się złożyć Rometa do przyszłego wtorku. Następna aktualizacja postępów prac w Niedzielę.
Pozdrawiam.
Szukasz biegu? Użyj google!
Romet WRC - Warcy, Rycy, Cescy
|
|
17-07-2012 01:02:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dwa Ogary 205 Kapitana Snuji. - Kapitan Snuja - 17-07-2012 01:02:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości