| 

| 

Dajcie pomysły na tuning ogara 205 (silnik 023)

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

seba_1239 

Romet Ogar 205 

Liczba postów: 149 
Imię: Sebastian 
Pojazd: Romet Ogar 205 

| 

RE: Dajcie pomysły na tuning ogara 205 (silnik 023) 

Hm co do tuningu mechanicznego sam to kiedyś przerabiałem. No więc napiszę o swojej konfiguracji jaką miałem w motorynce. V-max jaki wyciskała to 60km/h na zębatce 13 przód 25tył.W ogarze v-max napewno byłby większy z racji że są większe koła.  Ale modyfikacje te znacznie wpływają na żywotność silnika!!! 
-Więc cylinder 60cm3 (55)   
-Jak większy cylinder to przydał by się mocniejszy wał ja do motorynki dawałem chiński wał ale nie był on w kształcie grzybka tylko bardziej pełny coś takiego   
-plan głowicy, 
-gaźnik od simka, 
-wypolerowanie kanałów płuczących i skrzyni korbowej, 
-założenie tzw. spawaka czyli układ wydechowy robiony na zamówienie pod konkretną konfigurację silnika, 
To by było na tyle z tych modyfikacji co ja miałem  
Ale w tej konfiguracji nie wytrzymywało koło zamachowe(urywało się od obrotów osiąganych przez silnik) oraz kosz sprzęgłowy także nie wytrzymywał ;/ 
Poza tym przy wysokich obrotach potrafiły wylatywać mi biegi;( 
Przerywacz bardzo szybko się wypalał musiałem wymieniać go co trzy tygodnie. 
Ale teraz przejdźmy do zalet   
-Żaden chiński skuter nie miał po co podjeżdżać, a miny kumpli po fakcie że objechała  je 23-letnia motorynka bezcenne, 
-Motorynka wyrywała spod tyłka na dwójce i szła na kółko bezproblemowo na dwójeczce  
-Dobry V-max i przyśpieszenie, 
-Radość z jazdy  
Polecam ci Tuning mechaniczny w optyczny nie ma się co bawić w ogarze ponieważ to już klasyk jedyne co możesz zrobić to doprowadzić ramę i wszystkie detale do stanu igła   Efekt końcowy na pewno był by piorunujący. Ale to moja subiektywna opinia a ty zrobisz jak uważasz.  
Szerokości

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2012 14:24:54 przez seba_1239.)

|  

| 

| 06-07-2012 14:22:49 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

RE: Dajcie pomysły na tuning ogara 205 (silnik 023) -  seba_1239 - 06-07-2012 14:22:49 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|