Nie tylko Romety
|
Autor |
Wiadomość |
Taśma
Pro
Liczba postów: 3,952
Imię: Mikołaj
Pojazd: Inny
|
RE: Nie tylko Romety
(14-06-2012 21:04:29)nie_mientki napisał(a): Tych gokartów to Ci po prostu zazdroszczę. Jak wyjdę z finansowego dołka to obiecałem mojej Pani że pójdziemy sobie pośmigać. Drogie, ale nie wątpię że warto. Ogólnie z braku torów w Polsce(i w związku z tym track days) ludzie na drogach są strasznie znerwicowani, nie wspominając o kulturze jazdy(wyścigowej i cywilnej). A szkoda.
Tory sa, nie w kazdym mieście ale są, u nas w Bydgoszczy Nowy budują, W toruniu jakis koleś prywatnie wybudował ale spełnia normy dla kartingu to i zawody są w Toruniu.
Takie "kosiarki" czyli te do wynajęcia na np 15min to co innaego, one maja zamuła i 15km ten mój ma wyrwanie kosmiczne i dotego 34km na odcinku 200m mialem prędkość 110km/h
TORNADO dałem się przejechać ze starym silnikiem który miał 26km i według niego tamten miał wyrwanie a co dopiero ten
A co do ceny to jest masakrycznie drogo, mistrzostwa polski to jest wyjazd na 4dni to jest koszt ok. 5000zł, nowy komplet opon do tego 800zł, i paliwo :/
ale tata powiedział że jak mam jakąś pasje to on będzie w nią inwestował to nie narzekam
Cytat:Bo życie jest za krótkie, aby czekać na iskrę i dwa obroty wału.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2012 21:31:17 przez Taśma.)
|
|
14-06-2012 21:29:11 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nie tylko Romety - Taśma - 14-06-2012 21:29:11
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|