Witam, chciałbym wam przedstawić mojego Romecika.
Kupiony został w lutym ubiegłego roku, w stanie pt. "tylko na złomie go wezmą"
W porównaniu do innych Rometów ,części do Charta jest bardzo mało i są zazwyczaj drogie więc trochę kosztowało mnie doprowadzenie mnie go stanu używalności. Został kupiony za 300 zł , wpakowałem w niego dwa razy tyle a i tak wygląda jak wygląda ,ale pracuję nad tym . Wymienionych zostało dużo części i to dosyć ważnych , a jego stan techniczny jest na razie jedną wielką anomalią, po różnych przygodach z silnikiem zabrałem się za remont silnika.
Po remoncie ok. się że złą nakrętkę sprzęgła dobrałem i na tokarza czekam aż mi dorobi.
Zalety: -jak działa to jest szybki ,silny zrywny
-ma 3 biegi (czasami )
Wady: jest jeszcze dużo do zrobienia w nim
Pomimo że przejechałem nim w życiu ok 50km ( w tym sezonie 200m), i 80% wolnego czasu poświęcam w ciepłe dni na naprawę(poprawianie błędów po poprzednich właścicielach) a nie jazdę, to uczucie jazdy na romecie jest niezapomnianym przeżyciem dlatego muszę go dokonczyc, a nie jak niektórzy sugerują sprzedac ten przykład motoryzacyjnej legendy jaką jest Romet.
Planuję jego remont zakończyc w trakcie przyszłego sezonu .
Dołączam dwa zdjęcia na potwierdzenie jego istnienia oraz może później jeden filmik z nielicznej jazdy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2011 15:36:32 przez Leszek.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.