|
Ogar 205 1987
|
| Autor |
Wiadomość |
usertm
Ekonomista

Liczba postów: 66
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Ogar 205 1987
Po półrocznej przerwie witam poraz kolejny w wątku z SUBem
Przez te pół roku nie robiłem z nim dużo, odstawiłem go i niedawno wyciągnąłem. Po wyciągnięciu zrobiłem około 10km w jedną stronę i przed dotarciem do celu zaczął umierać. Zgasł i ledwo odpalił. Później na miejscu zgasł po raz drugi, również cudem udało się go odpalić.
Ogar dowiózł mnie do kolejnej wioski w drodze powrotnej i od tamtego momentu została jedynie opcja z pchaniem do domu...
Pchałem go tak z 7 kilometrów, aż do ciemności xD
Jednym z winowajców awarii była głowica z uszkodzonym gwintem, uciekała kompresja i świeca się wykręcała. Kolejnym powodem był prawdopodobnie padnięty kondensator i...
Odpowiedzią na wczesniejszy brak mocy i coraz gorszą pracę były pierścienie.
Z racji, że jestem szczęściarzem - ostatnio na targu kupiłem tłok ZMD w ładnym stanie za 10zł. Tłok, głowica z Almotu i nowe pierścienie rozwiązały sprawę. Od tamtego czasu zrobiłem parę km i nie widziałem problemów, aż do przedwczoraj, kiedy to przestał dostawać odpowiednią ilość paliwa. Tym zajmę się w wolnej chwili.
Z ciekawostek, nie wystraszcie się ale...
Sub pięknie podmalowany farbą może i nie pod odcień, ale niebieską. Ładnie mu w niebieskim. A jeśli ktoś spyta czy RAL 5015 jest zbliżony - nie jest.
Finalnie Ogar i tak będzie cały lakierowany, ale dobrze mieć go w jednym kolorze.
|
|
| Wczoraj 18:04:38 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 205 1987 - usertm - Wczoraj 18:04:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|