|
|
Moja nowa dojazdówka (Ogar 200)
|
| Autor |
Wiadomość |
grissley
Uczeń

Liczba postów: 124
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Moja nowa dojazdówka (Ogar 200)
No właśnie plastikowy gdzieś nawet mam, ale nie pasuje do korpusu.
Co do kontrolki - plus za kontrolkę z autosana  Ale ja na lampie nie będę robił, lampa jest ładna bez przeróbek.
Mój patent bardzo mi się podoba - miałem kilka innych pomysłów po drodze, ale tak jak jest jest po pierwsze prosto, po drugie ładnie się (wg mnie) komponuje, po trzecie subtelnie, a po czwarte funkcjonalnie też jest ok.
Ja mam problem z kierunkowskazami w jednośladach - nigdy nie pamiętam, żeby je wyłączyć. Potrafię pół miasta przejechać z włączonym. Dlatego muszę mieć jakąś kontrolkę która mi miga prosto w ryjco. Wpiąłem równolegle do kierunkowskazów (tak jakby kolejne kierunki).
Generalnie, chyba wymienię ostatecznie manetki. Bardzo daleko jest ten przełącznik teraz, niezbyt to wygodne.
Opcja najbardziej z epoki to oprzyrządowanie z simsona S50:
Wprawdzie czarne, ale poza tym bardzo podobne do rometowego. Jakby być purystą to można by dać komuś, żeby farbę zdarł i wypolerował - nie wiem jak byłoby z trwałością wyglądu czegoś takiego i ceną takiej zabawy, ale pasowałoby idealnie... Aha, no i lusterka, gdyby mocować w simsonowych punktach a nie na klamrach jak w romecie, to będą mocno bardziej na lewo sterczały niż oryginał. Nie wiem, czy chciałoby mi się kolejne druty giąć i znowu to przerabiać. O kosztach nie wspomnę.
Tyle, że akurat tego zestawu za bardzo nie widzę dostępnego. No i jak już robić dość drogą zmianę to może wrzucić porządną pełną funkcjonalność, czyli zestaw albo z Simsona S51 albo z Jawy np. Tylko zaraz się okaże, że czegoś brakuje, będę tak domawiał z Polski po trochu i pół roku to potrwa zanim skończę... I nie wiem jak z kompatybilnością linek np.
Aaale myślę  Może ktoś coś poleci? Kombinowałem też może, żeby przeszczepić w używce coś srebrnego z jakiegoś japońca, ale boję się, że rozbabrzę a potem nie będę mógł skończyć, albo, że na żywca wygląd będzie z doopy np.
Mój Ogar 200
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2025 15:52:57 przez grissley.)
|
|
| 02-11-2025 15:50:48 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Moja nowa dojazdówka (Ogar 200) - grissley - 02-11-2025 15:50:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|