|
|
Moja nowa dojazdówka (Ogar 200)
|
| Autor |
Wiadomość |
grissley
Uczeń

Liczba postów: 124
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Moja nowa dojazdówka (Ogar 200)
Lusterka wyszły tak:
A obsługa kierunkowskazów w nowej odsłonie tak:
Wygląda jak dla mnie super, ale niestety przełącznik jest dość daleko i wygody brak. Nie wiem, czy nie skończy się na manetce z wueski, gdzie przełącznik jest pionowo. Tyle, że to brzydkie...
Może ktoś kojarzy jakieś manetki o klasycznym wyglądzie, z czujnikiem stop i przełącznikiem kierunków? Patrzyłem na simsona, ale to czarne jest i średnio podpasuje...
Dalej, czujnik światła stop przedniego hamulca:
Apgrejd dźwigni hamulca:
Tutaj okazało się, że obie dźwignie (i stara i nowa) są za długie. Stara była tak zardzewiała, że i tak nic się nie ruszało na boki, ale po przesmarowaniu i założeniu nowej nagle zaczęło latać. Dałem podkładkę, ale w oryginale nie było - nie wiem, co tu się zadziało...:
Dalej, boczna stopka to lipa. Odpalanie motóra jak stoi na bocznej to proszenie się o kłopoty, więc w sumie nie ma kiedy jej używać. No słabo.
I na koniec - w trakcie dłubania i przekładania manetki chyba "podciągnąłem" trochę linkę gazu. Nie wiem jak, ale po odpaleniu mało tłok nie wyskoczył takich dostało obrotów. Najpierw zacząłem kręcić gaźnikiem, ale po chwili zorientowałem się, że to gaz. Przy okazji, wcześniej chyba też gaz był lekko "podciągnięty" - tyle, że mniej. Nie bardzo wiem jak ja to podciągnąłem, ale zauważyłem taką śrubkę na dole manetki (na płaski śrubokręt, z kontrnakrętką na klucz 11), jak się ją odkręca to chyba linka się popuszcza? W każdym razie, dałem w lewo i obroty zmalały - na tyle, że gaśnie. Dałem więc z kolei śrubkę nr 2 na gaźniku trochę w prawo i na razie jest w miarę, ale chyba jeszcze będę musiał się temu poprzyglądać.
Mój Ogar 200
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2025 01:24:00 przez grissley.)
|
|
| 02-11-2025 01:23:08 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Moja nowa dojazdówka (Ogar 200) - grissley - 02-11-2025 01:23:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|