Romet Kadet M780W '88 tabakowy, miedziany a może to g
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,552
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Kadet M780W '88 tabakowy, miedziany a może to g
W końcu
Pierwotny plan zakładał zrobienie go do świąt lub majówki. Niestety. Najpierw uszkodzony pływak, potem zatkany wydech, w końcu udało się zrobić tak żeby dało się nim jechać o własnych siłach. Ale był słaby choć jak się napędził to jakoś jechał. Ostatecznie doszedłem do wniosku że jest to wina najtańszego cylindra a moje przypuszczenia potwierdziły się gdy na jednej z grup ludzie pisali o podobnych problemach z tym pseudo produktem. Na dzień dzisiejszy w silniku jest: wał Moretti, łożyska NSK, cylinder ZMD po szlifie, tłok Almota, gaźnik oryginalny, głowica splanowana 1,5mm. Jest dobrze, naprawdę. Kompresji nie mierzyłem ale jest taka że ciezko kopnąć. Do zrobienia jest jeszcze parę drobiazgów: trzeba doregulować porzadnie gaźnik, wymienić świece (bo mam jakąś starą z malucha wyjeta), dokupić opaski spinające linki i może z czasem wymienić opony bo czuć że w czasie jazdy podskakuje (to są radzieckie opony do Wierchowiny). Być może też puszcza simmering albo za dużo rozrobilem chłopskiego. Jak już pisałem, ogólnie ta cała zabawa kosztowala mnie kosmiczne pieniądze porównywalne z zakupem idealnego egzemplarza o znikomym przebiegu. To z pewnością już mój ostatni Romet lecz niekoniecznie ostatni motorower
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2025 06:57:31 przez romek.)
|
|
24-05-2025 06:51:07 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Kadet M780W '88 tabakowy, miedziany a może to g - romek - 24-05-2025 06:51:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|