Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wigry 2 1976 - Remont wojownika
|
Autor |
Wiadomość |
wigryman
Nowy
Liczba postów: 111
Imię: elvis
Pojazd: Inny
|
RE: Wigry 2 1976 - Remont wojownika
Za pieniądze które w to włożysz miałbyś gotową ramę w stanie idealnym do dalszego projektu. Wigry to nie jest jakaś wielka rzadkość. Chyba że jesteś z nim jakoś sentymentalnie związany i masz dobrą zabawę z tym związaną. Sam też reanimowałem trupy dla zasady.
Na pewno luz był na ośce, a nie na odkształconej płaszczyźnie zawiasu? Nigdy nie spotkałem wyrobionej ośki, za to zewnętrzne części zawiasów nagminnie.
Raczej nie tylko widelec, a raczej całe pół roweru pochodzi z jakiegoś Jubilata. Sprawdź wysokość główki w cm, to powinno wyjaśnić sprawę. Przez to prawdopodobnie to zniekształcenie geometrii ramy.
Skąd wiesz że twój Wigry (a raczej Wigrobilat to dwójka? Znalazłeś jakiś fragment naklejki? Może to też być jedynka. W 1976 wypuszczali oba modele. Rama była ta sama.
Jak już chcesz go reanimować to poprostuj trójkąty przed spawaniem blaszki (sprawdź mój wątek Czajka 1974 to się dowiesz jak sobie z tym poradziłem). A blaszka bagażnika oryginalnie nie była spawana tylko zgrzewana.
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że się nie poddasz. Wrzucaj foty z postępu prac. Pozdrawiam.
|
|
11-11-2024 01:05:44 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wigry 2 1976 - Remont wojownika - wigryman - 11-11-2024 01:05:44
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|