Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wigry 2 1976 - Remont wojownika
|
Autor |
Wiadomość |
usertm
Ekonomista

Liczba postów: 42
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Komar
|
Wigry 2 1976 - Remont wojownika
Witajcie, przychodzę dzisiaj do Was z bardzo ciekawym pomnikiem czasów ubiegłych, jakim jest to oto Wigry 2!
Jak widać rowerek jest bardzo zmęczony życiem. Wyjechał z fabryki w 1976 w pięknie błyszczącym kolorze czerwień meksykańska. Niestety - z upływem czasu jednoślad stał się wołem roboczym. Kilkukrotnie spawany zawias, przyspawany bagażnik, lub też przedłużona główka ramy z widelcem od jubilata, malowanie srebrzanką - to tylko niektóre rzeczy które spotkały rower, opowiedziałby nam z pewnością dużo więcej.
Z moich obserwacji Wigry było używane do końcówki lat 90, bądź do początku 00. Wskazują na to opony marki Stomil Olszyn, które nie są przesadnie zużyte.
Przechodząc do sedna - mam zamiar wyremontować ten rower i nadać mu blask, jak z dnia kiedy był nowym rowerem. Przed nami długa droga renowacji tego cuda. Zapraszam
Pierwsza rzecz którą zrobiłem, to rozcięcie roweru na pół, oraz oczywiście rozebranie wszystkiego do gołego
Wigry ma spory luz na zawiasie, dlatego postanowiłem odwiercić ośkę, rozpołowić zawias i dorobić nową ośkę
Nowa ośka ma 10mm, zawias również rozwierciłem na 10mm. Teraz czeka mnie tylko wspawanie nowej ośki, co jak zgaduję nie będzie takie proste.
|
|
09-11-2024 17:58:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Wigry 2 1976 - Remont wojownika - usertm - 09-11-2024 17:58:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|