Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności
|
Autor |
Wiadomość |
wigryman
Uczeń

Liczba postów: 140
Imię: elvis
Pojazd: Inny
|
RE: Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności
Rama i pozostałe elementy wyschnięte.
Udało mi się wypolerować dwie oryginalne chromowane obręcze na 36 otworów. Jedna stan idealny, druga powiedzmy na 4 minus, bo posiada kilka przebarwień których nie dałem rady usunąć. Tą idealną zakładam na tył. Na przód pójdzie ta z lekkimi przebarwieniami. Jak uda się pozyskać jakąś w bardzo dobrym stanie, to wtedy szybko podmienię całe koło. Pozostałe dwie które posiadam nie są dla mnie satysfakcjonujące i docelowo pójdą pod kolor, bo za chromowanie zawołali mi 400 złotych za sztukę. Toż ja cały rower kupiłem za ułamek tej ceny. Jeszcze popytam w innych miejscach. Jak skończą w jakimś kolorze, to trafią do drugiego Karata.
Przesyłka ze szprychami odebrana, oryginalne mosiężne nyple już wypolerowane. Można zaplatać koła. Kolejny prototyp siodełka obszyty. Tym razem to chyba już wersja finałowa. Kolor siodełka niebiesko-kremowy i takie docelowo trafi na rower. Dobrze pasuje do błękitu ramy. No i oryginalny ciemnoniebieski napis Karat w odcieniu siodełka do kompletu.
Już za chwileczkę, już za momencik...
|
|
18-07-2024 22:37:49 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności - wigryman - 18-07-2024 22:37:49
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości
|
|