Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności
|
Autor |
Wiadomość |
wigryman
Uczeń

Liczba postów: 140
Imię: elvis
Pojazd: Inny
|
RE: Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności
Niestety w Legnicy nie ostał się ani jeden zakład galwanizerski, najbliżej mam Wrocław (70km). Zobaczę co mi w lakierni powiedzą. Jeśli malowanie chromu to dalej śliski temat, wtedy zostają mi trzy wyjścia. Pierwsze to lakierowanie na jakiś kolor obręczy stalowych, ale te są przystosowane na 28 szprych, więc trochę słabo. Drugie - montowanie obręczy oryginalnych, z widocznymi niewielkimi rdzawymi przebarwieniami, nadal słabo. Trzecie - bujanie się do Wrocławia w celu chromowania oryginalnych, i to mogło by być najlepsze rozwiązanie, ale mega czasochłonne. Koszt to raczej rzecz drugorzędna. Po cichu liczę, że techniki lakiernicze wyskoczyły do przodu i można to zrobić pancernym lakierem poliuretanowym. Ważne, żeby tylko jakaś baza złapała się chromu. W obecnych czasach musi być przecież jakaś technika. Kumpel od motocykli mówił, że czasami maluje się podniszczone chromy, ale on sam nigdy tego nie robił, ani nie wie też na ile to jest trwałe. Rozmowa z lakiernikiem na pewno ukierunkuje dalszy postęp prac. Jeśli z malowaniem będą problemy to chyba pozostaje chromowanie.
|
|
11-07-2024 23:38:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności - wigryman - 11-07-2024 23:38:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości
|
|