Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności
|
Autor |
Wiadomość |
wigryman
Uczeń

Liczba postów: 140
Imię: elvis
Pojazd: Inny
|
RE: Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności
Zaz - tak, kupiona, czekam na przesyłkę. Kupiłem też fabrycznie nową, nierozpakowaną ramę do Zbyszko, plus również nierozpakowane koła do kompletu. Tej ramy jestem ciekaw najbardziej.
Pinio - co do tej osłony, to trójkąt nie był specjalnie dziurawiony, tylko wykorzystano otwór do mocowania bagażnika. Ta osłona stanowi dla mnie coraz większą ciekawostkę. W wolnej chwili usunę trochę lakieru z ramy i osłony. Jeżeli na obu elementach znajdę pod spodem lakier fabryczny, to może jednak osłonę sztukowano już w fabryce. Miszel pisał o takim przypadku w swoim Flamingu. Chociaż faktycznie trochę "nieanatomicznie" wystaje poza trójkąt.
A co twoja wiedza mówi o oryginalnej elektryce w Karatach? Był jakiś konkretny czas kiedy ją montowano, czy też losowo, partiami, dziurawiono ramy Karatów we wszystkich rocznikach? Może Universale doposażano w oświetlenie? Nigdy się osobiście z Karatem w tej wersji nie spotkałem, ale wspomniałeś o takich naklejkach czy też kalkomaniach. Ciekaw jestem Twojej opinii.
|
|
04-07-2024 15:38:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Karat 1970 - szczegółowy opis przywracania świetności - wigryman - 04-07-2024 15:38:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości
|
|