Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Niepasujące gwinty nowych kraników czy dziwny gwint baku?
|
Autor |
Wiadomość |
Franek P
Uczeń
Liczba postów: 81
Imię: Franciszek
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Niepasujące gwinty nowych kraników czy dziwny gwint baku?
(01-07-2024 23:18:22)romek napisał(a): To mówię może felerna partia, jakiś czas temu przypłynęły od przyjaciół ze wschodu wały do trzybiegówki na których nie dało się złozyc silnika. Chyba jedyne kraniki na rynku są w takim świecacym kartoniku z napisem PETCOCK bodajże WM Motor. Napisz do sprzedawcy jaki jest problem bo jak każdy oleje bo to 15 zł to nic z tym nie zrobią. Ja już przestałem się szczypać i jak coś nie pasuje to od razu spór na allegro. Tak czy owak nie mam pewności jedynie co do pierwszych sztywniakow ale generalnie każdy Romet ma taki sam gwint kranika począwszy od sztywniaka aż do Charta. Jedynie w Komarach daje się go bez nakrętki bo zbiorniki mają gwint wewnętrzny.
Właśnie dzwoniłem do kilku sklepów, żeby znowu złego nie kupić i wszędzie mają kraniki z dużym gwintem . Pisałem też mailem i wysłałem zdjęcia gwintów, ale mało kto odpisał. W pierwszym sklepie dostałem informację, że właśnie taka partia przyszła (a na ich allegro jest zdjęcie z poprawnym gwintem, więc miałem nadzieję), w drugim sklepie Pan powiedział, że ten do motorynki pasował nie będzie, a w trzecim sklepie podobno się te kraniki sprzedają (chociaż już od nich kupowałem i nie pasuje). Pisałem też do czwartego sklepu, ale napisali, że nie mają takiego.
Teraz to mi chyba tylko pozostaje zostawić tu na forum ogłoszenie, że kupię kranik.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2024 12:42:37 przez Franek P.)
|
|
02-07-2024 12:33:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Niepasujące gwinty nowych kraników czy dziwny gwint baku? - Franek P - 02-07-2024 12:33:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|