Ocena wątku:
- 3 głosów - 4 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czajka 1974 - szczegółowy opis przywracania świetności
|
Autor |
Wiadomość |
wigryman
Nowy
Liczba postów: 111
Imię: elvis
Pojazd: Inny
|
RE: Czajka 1974 - szczegółowy opis przywracania świetności
Hmm...
Musiałem przemyśleć temat lusterka i podjąłem decyzję, że (na ten moment) nie będę uzbrajał rowerów w części niefabryczne. Chociaż, jak pisałem, kusi mnie aby wyposażyć np. Wigry w lusterko, odblaski i ramię bezpieczeństwa. Jako, że sporadycznie kupuję jakieś rowerki do remontów, to czasami trafiają mi się w zestawach fajne strzały. Bedę polował dalej. Ale dzięki Panowie za mentalne wsparcie w renowacjach.
Zaz, pamiętasz Universala, którego kupiłem parę tygodni temu? Jego losy potoczyły się dość nieoczekiwanie. Otóż kilka dni temu ojciec zapytał mnie, czy bym mu nie złożył na szybko jakiegoś składaka. Wybiera się na ryby na kilka dni w dość odludne miejsce i potrzebuje składanego roweru, najlepiej w bieda wersji. Rama, koła, kierownica i siodełko. Żeby wrzucić go do bagażnika i mieć na miejscu na wypady po chleb i piwo. No to przeglądnąłem co mam do dyspozycji i w trzy popołudnia wyszykowałem maszynkę. Zawiozłem rowerek dwie godzinki temu, ojciec już szykował się do spania, ale tak mu się rowerek spodobał, że zrobił rundkę koło domu. W niebieskim szlafroku i klapkach Wyglądał jakby zwiał z psychiatryka.
A tym czasem Czajeczka dostała przepolerowane błotniki, łańcuch (nowy, bo wszystkie z odzysku mam mocno pordzewiałe a czasu było mało), osłonę łańcucha i bagażnik. Zmierzam ku końcowi. Tak naprawdę pozostaje tylko oświetlenie, naklejki i namalowanie nazwy od szablonu. I do parku na sesję zdjęciową...
|
|
06-06-2024 23:24:48 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czajka 1974 - szczegółowy opis przywracania świetności - wigryman - 06-06-2024 23:24:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|