Ocena wątku:
- 3 głosów - 4 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czajka 1974 - szczegółowy opis przywracania świetności
|
Autor |
Wiadomość |
wigryman
Uczeń

Liczba postów: 142
Imię: elvis
Pojazd: Inny
|
RE: Czajka 1974 - szczegółowy opis przywracania świetności
Malowanie ramy.
Z piaskowania zrezygnowałem, bo musiał bym się bujać z ramą, widelcem, bagażnikiem i osłoną łańcucha, do zakładu i z powrotem. Starej farby można się przecież pozbyć szybciej, taniej, i nie ruszając się z domu. W roli głównej - preparat do usuwania starych powłok malarskich. Ramę i resztę elementów posmarowałem, po 15 minutach wytarłem szmatami, smarowanie powtórzyłem w kilku miejscach gdzie farba nie raczyła uczciwie spuchnąć. Potem mycie, suszenie, i elementy gotowe do malowania. Podkład jasnoszary, bo pod czerwony lakier. Lepiej widać niedomalowania niż przy podkładzie białym.
Na ostatnim zdjęciu prosta maszynka do polerowania. Najtańsza szlifierka, tarcze ścierne zdemontowane. Założona tarcza z grubego filcu i do kompletu pasta polerska w kostce. Maszynkę przymocowałem do kawałka starego blatu kuchennego aby była mobilna. Pod spód podkładki z grubej gumy do tłumienia wibracji. Całość na czas pracy mocuję do stołu roboczego ściskami stolarskimi. Proste i wygodne.
|
|
26-05-2024 18:28:55 |
|
1 osoba postawiła piwo wigryman za ten post:1 osoba postawiła piwo wigryman za ten post.
krisb120 (05-28-2024)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czajka 1974 - szczegółowy opis przywracania świetności - wigryman - 26-05-2024 18:28:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|