Ogar 200 Romka '84
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Ogar 200 Romka '84
Dzisiaj pobawiłem się w tapicera ale oczywiście nie bez problemów jak ze wszystkim.
To tak, podstawa pospawana i pomalowana , gąbka i pokrowiec oryginalne - pokrowiec ma tylko minimalny ślad użytkowania. Naprawę zacząłem od założenia odbojow, kupiłem 6 szt ale spojrzałem na swoją T1 i tam są tylko 4, patrzę w katalog, i też 4. Okazało się jednak że z paczki tylko jeden odboj jest dobry, pozostałe niepasujace w ogóle od czegoś innego.. Od razu reklamacja allegro (już załatwiona pozytywnie) ale mi robota stoi. Jeden odbój wziąłem ze stopek a dwa znalazłem w zapasach starej produkcji. Dobra, zmontowane, pokrowiec założyłem na ślady idealnie tak jak był , ale oczywiście jeden języczek musiał pęknąć i w tym miejscu byłem zmuszony podkleic pokrowiec do blachy na kropelkę. Cóż, i tak nie przewiduje żeby ktoś to przez najbliższe 40 lat ruszał. Na koniec na swoje miejsce wrócila metka, przyklejona pod taśme klejąca.
MOŻE w poniedziałek uda się zawieźć silnik do remontu i od razu pożyczyć rozwiertak żeby złożyć przednie lagi.
|
|
17-11-2023 18:40:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 Romka '84 - romek - 17-11-2023 18:40:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|