Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Komar po szlifie na dotarciu i problemy
|
Autor |
Wiadomość |
jurecky
Nowy

Liczba postów: 65
Imię: Jerzy
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar po szlifie na dotarciu i problemy
(01-11-2023 17:53:34)Norweski Zomowiec napisał(a): Tą dwójkę wrzucasz w czasie jazdy?
Ruszasz z jedynki czy z dwójki?
Normalnie z jedynki ruszam i jakoś tam jedzie nawet ok potem rzucam 2 bieg i tylko szarpanie i gaśnie.
(01-11-2023 19:30:45)Debesta napisał(a): Ustaw Pan zapłon to pierwsze primo. Jak jesteś pewien że zapłon ok, to regulacja gaźnika. Zmieniasz położenie iglicy i jeździsz, dowiadując się czy jest lepiej czy gorzej, aż do skutku. Nie wiem czy mi się chce pisać o tym że musisz być pewien że wszystko jest szczelne, czy korba nie krzywa, czy tłok nie puchnie i czy w ogóle odpowiedni tłok zamontowałem. Wszystko jest na forum, opcja szukaj. No chyba że komuś się chce się strzępić ryja.
Zapłon jest dobrze ustawiony - wcześniej jeździł. Sprawdziłem też go patrząc w którym momencie rozchodzą się styki i jest ciut przez maksymalnym położeniem tłoka dosłownie 0.5 cm obrotu koła magnetycznego. Szczelne bo kompresja jest duża. Ciężko kopnąć. Szlif był robiony pod tłok. Więc tutaj jest ok.
(01-11-2023 19:01:58)romek napisał(a): To może być wszystko, iglice się ustawia doświadczalnie. Jeden będzie dobrze chodził na górnym inny na dolnym ustawieniu. I generalnie tu bym się doszukiwał źródła problemów. Plus porzadne przejrzenie zapłonu, poczytaj https://chlopcyrometowcy.pl/showthread.p...pid=586149
Ale na początek daj ta iglice oczko wyżej, jak nie to dwa, plus możesz spróbować pokręcić ta złota śrubka z boku gaźnika i patrzeć jak reaguje na gaz
Mega opis, bardzo dziękuję, przyda się.
(01-11-2023 19:01:58)romek napisał(a): To może być wszystko, iglice się ustawia doświadczalnie. Jeden będzie dobrze chodził na górnym inny na dolnym ustawieniu. I generalnie tu bym się doszukiwał źródła problemów. Plus porzadne przejrzenie zapłonu, poczytaj https://chlopcyrometowcy.pl/showthread.p...pid=586149
Ale na początek daj ta iglice oczko wyżej, jak nie to dwa, plus możesz spróbować pokręcić ta złota śrubka z boku gaźnika i patrzeć jak reaguje na gaz
Dzięki za zainteresowanie tak zrobię.
Gaźnik płukałem, dysze przedmuchałem (byłą zatkana jedna z nich - mimo, że filtr jest na przewodzie paliwowym), dolot paliwa jest świeca mokra, iskra jest. Zapalam chwile chodzi i nagle gaśnie, czas chodzenia nie jest równy czasem dłużej czasem krócej. Zacznę od wymiany świecy na zupełnie nową. Może to świeca rozgrzeje się i dostaje przebicia. Oczywiście napiszę. Co do zapłonu to jestem pewien, że jest dobrze. Mogę oczywiście trochę przyśpieszyć go lub opóźnić do testu.
Panowie a ta mieszanka taka jak do docierania z dużą ilością oleju może to ona sprawia, że ten sprzęt nie ma aż takiej siły na docieraniu? Może zbyt dużo od niego wymagam?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2023 20:53:50 przez jurecky.)
|
|
01-11-2023 20:40:45 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar po szlifie na dotarciu i problemy - jurecky - 01-11-2023 20:40:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|