FSM Polski Fiat 126p FL pakiet 2 '93 454 Szmaragdowy
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: FSM Polski Fiat 126p FL pakiet 2 '93 454 Szmaragdowy
Dzień dobry, w końcu jakieś normalne zdjęcia, cały czas coś tam się robi przy maluszku. Ostatnio np. odmalowałem tłumik, klamki i wloty boczne. Mechanicznie wszystko ok, zrobiłem nim już trochę ponad 1000 km. Może trzeba będzie tylko zajrzeć do hamulców z przodu bo trochę ściąga ale to nie wiem czy w tym roku czy na wiosnę. Oczywiście w zimę nie będzie jeżdżone. W międyczasie byłem na jednym zlocie, w Nidzicy (ok. 60 km). Powiem szczerze że gdzie nim nie pojadę to albo ktoś się patrzy, albo zagaduje. Dobra, lecimy.
Widok ogólny samochodu:
Silniczek jako tako chodzi, w sumie 42k przebiegu. Złoty dwadzieścia licznikowe (113 na gps) poleci po dość mocnym rozpędzaniu, może by poszedł więcej ale jest dość mocno skręcony na gaźniku mimo tego pali 6,5-7l /100km i ni cholery nie mogę go lepiej ustawić. Zapłon mam na znaki ustawiony. Kompresja na poziomie książkowym, dżin się nie zapala czego chcieć więcej. Jak widać mam nawet taką wklejkę z epoki, i to jest śmieszne, na wklejce Aquila, na szybach Castrol, Lotos, Glimar, Mobil a w silniku Shell :E
Do środka tej apteczki mam włożoną normalną, współczesną, kodeks z 1984r. jako bajer
Szybki uchylne dokładałem, są chyba z 1994r., jedna z tych co miałem i tak była wymieniana (chyba 1987r.). Przednią szybę mam za to z ELX '99 ale na razie tego nie ruszam.
Znowu widok ogólny
Tu lubię mieć porządek, a kartoflak obowiązkowo (na dalsze trasy mam w razie co normalny zapas).
Wnętrze, trochę umoczyłem z radiem. Najpierw miałem chińczyka najtańszego, aby coś grało, potem kupiłem uszkodzoną Diorę RPS-611. No do tego auta idealne. Niestety fachowiec w moim mieście rozłożył ręce. Ale wystawiłem je, oczywiście opisane co jest nie tak i za pół ceny zakupu poszło do pasjonata który twierdzi że dla niego to żaden problem. A ja dołożyłem parę złotych i kupiłem przestrojone i przejrzane Safari 6. Do tego transmiter Bluetooth i super, szkoda że nie ma kaset.
Plany? Jak już pisałem, na tą chwilę to chyba tylko trzeba zobaczyć te hamulce. Ale i tak zawsze znajdzie się jakiś detal do dopieszczenia
PS. Rometami jeżdżę, może nie tak często ale nie są zagrożone, nawet bym jeszcze dobrał piątego ale ciężko w okolicy znaleźć coś w normalnych pieniądzach, jest/był Kadet z 1988r kolor tabakowy metalik czyli dla niektórych nie wiadomo jaki rarytas, z normalnymi ważnymi polskimi papierami zielona tablica , na chodzie, przebieg niby 3k z kawałkiem, ale cena 4.000 zł to trochę dużo jednak tak za 2,5-3 może bym wziął
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2023 20:58:51 przez romek.)
|
|
12-09-2023 20:54:57 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: FSM Polski Fiat 126p FL pakiet 2 '93 454 Szmaragdowy - romek - 12-09-2023 20:54:57
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|