Gdańska 205-tka :)
|
Autor |
Wiadomość |
buras_tft
Nowy

Liczba postów: 19
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Gdańska 205-tka :)
Wczoraj postanowiłem wybrać się rano do klienta, aby sprawdzić co mu się dzieje z amplitunerem i rozpisać sobie access pointy i przyłącza neta, które będę miał mu założyć za dwa tygodnie jak wróci z urlopu. Uznałem, że pojadę sobie rano ogarkiem i trochę maszynę przegonie a nie tylko w koło komina. Trasa wiodła z Osowej, wzdłuż obwodnicy, przez Klukowo, Matarnie, bokiem Kokoszek (nie będę się przecież nim pchał na nową kartuską) i do niego na Kiełpino Górne. Dojechał bez większych problemów, na Karczemkach na skrzyżowaniu mi zgasł ale to podejrzewam źle wyregulowane obroty a tak bez większych przygód. Powró już był trochę bardziej hardcore'owy bo ul. Budowlanych jest teraz jednokierunkowa ze względu na roboty drogowe a na obwodnicę przecież nie wjadę  Oczywiście Mateusz zamiast pomyśleć i pojechać przez Bysewo i Rębiechowo na około lotniska uznał, że świetną trasą będzie polna droga obok stawiku i działek między Matarnią a Kokoszkami; oczywiście nie wziąłem pod uwagę, że obok budują baypass kartuski i wszystko jest rozkopane. W ten oto piękny sposób załadowałem się w rozjeżdżone przez koparki błoto, ogarek miotał się na lewo i prawo za każdym pociągnięciem manetki gazu, jak na motocrossie, istny offroad... Ujechałem tak z 200 metrów i zakopałem się prawie po oś koła  Kolejne 200m było pchane w błocie, buty, spodnie uwalone... Dalej już po suchym wzdłuż działek, na ul. jesienną i z Matarni w stronę lotniska, w bok na Klukowo i do domu. Przejechał 30km bez jakiś większych problemów (ogarnąłem przygasanie na sprzęgle lekko przytrzymując otwarty gaz), w całości tylko trochę umorusany  Maksymalna na trasie to coś około 50km przy mojej wadze 140,kg, więc uznaje, że spisuje się na medal choć lekko na siodle nie ma
|
|
28-07-2023 23:50:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Gdańska 205-tka :) - buras_tft - 28-07-2023 23:50:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|