Romet Romka - 50-T-1 '82r.
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,483
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Przy świętach trafiła się chwila wolnego czasu i odrobina słońca na przejażdżkę. Nie sądzę że w tym sezonie będzie za dużo jeżdżone, a to dzięki ciągłemu braku czasu. Ogólnie jeździ, dobrze jeździ. Dostał zregenerowany kranik z epoki (stary był sprawny ale mnie to kłuło w oczy) wraz z odstojnikiem-leżakiem magazynowym, oraz w końcu uszczelniłem wydech. Zaczynam się jednak zastanawiać nad jednym problemem, miałem w nim świecę Iskra F100, przy ostatniej przejażdżce zgasiłem go i nie mogłem już zapalić chociaż iskra niby była. Miałem w schowku jakąś Iskrę F80 nowej produkcji aczkolwiek używaną, wsadziłem i od strzała zapalił. Dzisiaj było to samo, wsadziłem nówkę F80 którą włożyłem do schowka po ostatniej akcji, ale podejrzewam że problem się powtórzy. Świece nie są zalane ani okopcone, mają kolor kawki z mlekiem. Dzisiaj nie będę przy tym grzebał, ale sprawdzę ustawienie zapłonu i przerwy jak i kondycję styków. Jakieś sugestie co jeszcze może być?
PS. Dodam że generalnie jeśli chodzi o odpalanie, moc, równą pracę to jest dobrze choć mam wrażenie że na nowej świecy jakby równiej chodzi.
|
|
09-04-2023 18:35:28 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r. - romek - 09-04-2023 18:35:28
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|