Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nowe kartery S38 , prosze o porade
|
Autor |
Wiadomość |
Ambero25
Nowy
Liczba postów: 67
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Nowe kartery S38 , prosze o porade
(17-01-2023 22:50:08)Norweski Zomowiec napisał(a): numery nabite w karterach są jakieś dziwne
na pewno nie jest to oryginalna czcionka
W moim silniku jest identyczna czcionka i wielkosc tu raczej wydaje mi sie ze jest fabrycznie nabite
(17-01-2023 22:52:52)Motokamel napisał(a): Szczerze ? Wyglądają jak jakiś odrzut produkcyjny. Może dlatego nie były używane.
Moim zdaniem na złom bo nikt nie podejmie się żeby to wyprowadzić i nie zgubić właściwych wymiarów
To ze sa nieobriobione to sie zgodze bo widac to golym okiem ale czy od razu na zlom ? Widzialem wiele karterow ktorych osie niepokrywaja sie z osiami otworow karterow i jakos te silniki jezdzily ....
Co sadzicie o tych kreskach linijkach pod cylindrem w komorze korbowej ktore sa poziomo wzgledem cylindra czy trzeba to na gladko zeszlifowac czy nieprzeszkadza to w pracy silnika i co z tymi rysami w miejscu gdzie pracuje wal korbowy a raczej jego przeciwwaga ? Tez mozna to wyszlifowac czy nieprzeszkadzaloby to w poprawnym dzialaniu silnika ? Wiem ze kartery mialy niedoskonalosci wydaje mi sie ze po wyszlifowaniu tego powinno byc dobrze .... To ze osie sie niezgrywaja wzgledem otworow nieznaczy ze skrzynia bedzie zle zmontowana i nie bedzie pracowac poprawnie ? Duzo karterow ma podobne przesuniecia ... Kartery so ewidentnie nowe ale czy zeby od razu spisywac je na straty ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2023 23:15:53 przez Ambero25.)
|
|
17-01-2023 23:07:50 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowe kartery S38 , prosze o porade - Ambero25 - 17-01-2023 23:07:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|