Komar 2320 '70 - ''Klak''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,414
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak''
Sztywniaczek od jesieni przechodził powolnym tempem szereg różnych napraw, między innymi:
-wymiana nóżek centralnych
-wymiana dyszy głównej na większą
-przeróbka kanałów cylindra, podcięcie tłoka
-spawanie piasty tylnej
-wymiana większości instalacji elektrycznej
-wymiana przednich szczęk hamulcowych
-naklejki: krawat na bak, TYP 2320 na osłonę łańcucha (wiem że z oryginałem nie ma to wiele wspólnego, i nie ma mieć)
-śruby czaszki na tablicę rejestracyjną
-wypalenie wydechu w piecu-kozie(fajny efekt na chromie zaczął się robić, mogłem dłużej potrzymać)
-i jeszcze parę drobiazgów, zmian
Dzisiaj odebrałem ze spawania tylne koło i założyłem i to okazja żeby zrobić dwa zdjęcia. Komarek nie był na nich do końca wyczyszczony. Jest teraz zakonserwowany silikonem w sprayu i będzie zimował. Na wiosnę o ile nic się nie spierniczy to wystarczy tylko go wyczyścić porządnie i trzeba będzie jechać zrobić przegląd, bo ważny do 1 marca mam. A propo opłat, jak co roku przyszło płacić OC i stawka 75 zł w PZU (rok temu było to 69 zł) spowodowała że odezwałem się do swojego agenta z Inter Risk. Niby nie jest to dużo, wiem że inflacja ale podobno ubezpieczenia OC to jedna z niewielu rzeczy których ceny stoją w miejscu. Jako ciekawostka, pierwszy właściciel płacił w momencie sprzedaży 21 zł. (2007r.)
|
|
16-12-2022 18:36:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak'' - romek - 16-12-2022 18:36:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|