Komar 4, 2338 - kolejny joozkowy Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 4, 2338 - kolejny joozkowy Robak
A niech tam, pokażę, choć miało nic się przy nim nie dziać 
Najpierw rama i detale potwierdzające przynależność do modelu 2330. Wprawdzie tuleja ramy do tylnego wahacza jest już pod zestaw z tulejami PCV i metal, to pozostałości z pierwszego wydania zostały. Np. jednostronne mocowania pompki, prosty od dołu ogranicznik stojaka centralnego, podwójne mocowanie tylnego błotnika do ramy, no i przednie mocowanie zbiornika na pletwę.
Ku mojej uciesze, po usunięciu pół kilowego zaschniętego błota, okazało się, że wszystkie zużywające się części każdego Komara, w tym przypadku są niemal idealne. Tak naprawdę do wymiany pójdzie tuleja stojaka centralnego i przedniego ogranicznika skrętu.
Stojak był połamany, zapewne gdzieś przy transporcie. Tak samo sądziłem o ograniczniku, ale... Po wnikliwym obejrzeniu ramy, okazało się, że musiał swoje oberwać. Kilku centymetrowa szrama, która pokazuje na ramie wkrętak. Potwierdziło to też spawanie przedniego widelca w okolicach lampy. Widelec mam nowy, więc tylko wymienię i spasuje.
Ok, zakres moich prac widać na zdjęciach. Oprócz ramy, wszystkie części które pomaluje na czarno, są już przygotowane. Poradziłem sobie i lekko poprawiłem stelaż siedzenia, który pójdzie w kolor aluminiowy.
Ok, tyle na dziś. Zdjęcia za chwilę, jak mój zapracowany kolega, znajdzie dla mnie czas w swoim terminarzu
Notatka od Dawdzio, 07-10-2022 01:06:22
Wstawiłem zdjęcia w post.
|
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
06-10-2022 23:12:53 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
jacomoto (10-07-2022)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 4, 2338 - kolejny joozkowy Robak - joozek - 06-10-2022 23:12:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|