Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[50-T-1] Parę pytań odnośnie 50t1
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,487
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Parę pytań odnośnie 50t1
Tak, uchwyt na baterię jest pod lewą pokrywa. Tak wygląda u mnie  ale uprzedzam że tam powinny być dwie baterie a u mnie ktoś wsadził płaska i ja też takich używam bo i jest ułamany konektory i kable podłączam bezpośrednio do baterii. Jak nie znajdziesz koszyka a nie zależy ci jakoś bardzo na oryginale to możesz coś dorobić samemu i też użyć płaskiej baterii, będzie działał.
Tu jest bardzo dobry poradnik
https://www.chlopcyrometowcy.pl/showthre...?tid=44589
niby 1980 to duże schowki, ale to Romet i pewnie małe były już pod koniec roku . Tak czy owak klakson pod siedzeniem jak małe schowki. Pamiętaj że były klaksony na prąd przemienny (z silnika) i z baterii (stały), odróżnisz je tym że ten na prąd przemienny ma kilka dziurek i dwa konektory, a na stały jedna dziurkę i wychodzący kabel . Nie są one zamienne. Dzwonka na pewno nie było, był na pewno sygnał na baterie.
Twój przedkosciomierz to ciekawostka ja takich nie kojarzę , w ogóle to zobacz jaki na nim jest wybity rocznik bo w 1980 to wydaje mi się że powinien być nowszy typ już ale mogę się mylić. Sprężynki nie dokupisz a jeśli wziąć z używanego to jej nie naciagniesz odpowiednio , albo drugi licznik albo zostawić jak jest.
|
|
01-10-2022 20:44:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Parę pytań odnośnie 50t1 - romek - 01-10-2022 20:44:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|