Romet Romka - 50-T-1 '82r.
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,483
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Wiecie jakie to fajne uczucie w lipcowy późny wieczór strzelić sobie zupełnie na spontanie ponad 70 km na romecie wprost przed siebie (bez awarii) ?
Ogólnie piękna sprawa, grat daje radę. Co do półki... Rzeczywiście, należało bardzo mocno dokręcić nakrętkę. Wcześniej robiłem to z wyczuciem, teraz zrobiłem to kluczem hakowym i poprawiłem młotem (i tak już jest objechania nakrętka). Teraz to jo.
Chciałem się dowiedzieć też jak oryginalnie był mocowany zbiornik z tyłu (u mnie był tam drut) ale już wiem że przy pomocy oringu. Ja zastosowałem trytytke. Przy okazji żeby zdjąć bak musiałem zdjąć siedzenie i uszkodził się jeden gwint M6 z tyłu. Teraz się trzyma z nakrętka, na szczęście tego nie widać.
Kratka na lampie, po prostu jak zamawiałem z Nova motors półkę to wziąłem coś żeby załapać allegro Smart, może się to podobać lub nie, zapewne za jakiś czas to zdejmę ale w sumie myślę że nie wygląda to głupio. Ciekaw jestem jak to ma się niby trzymać na tych haczykach, ja to przykleiłem na taśmę dwustronna.
Chętnie bym od kogoś kupił ładne tylne koło bo jest to rzecz która jednak bezwzględnie wymaga wymiany
Minęło już ponad 400 km na nowym cylindrze więc teoretycznie docieranie się kończy ale ja już dawno mu daje po garach. No może jeszcze ciutke oszczędniej. Dzisiaj z racji wyjazdu na spontanie nie zatankowałem mieszanki z motulem i musiałem wlać setkę oleju 2t do piły, chyba nie umrze od tego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2022 01:27:48 przez romek.)
|
|
23-07-2022 01:27:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r. - romek - 23-07-2022 01:27:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|