Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Sokół 1973 rok by Popielaty
|
Autor |
Wiadomość |
Popielaty
Nowy

Liczba postów: 61
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Sokół 1973 rok by Popielaty
Sokół odebrany od malowania. Szczerze mówiąc, jestem trochę zawiedziony, ponieważ dużo czasu spędziłem na doborze koloru ramy i błotników pod kolor oryginalnych lakierów stosowanych na Sokole w tamtych latach. Niestety malarz proszkowy stwierdził, że nie zamówi mi danych kolorów, bo z resztą farby nic nie zrobi, a na rower zużyje jej mało. Tak więc zamiast ciemnego bordo, mam czerwień Ferrari RAL3020, a błotnik i osłona zamiast delikatnego majonezu, jest RAL9010 czyli poprostu biały. Przymykając oko, stwierdzam, że pogodzę się z tymi kolorami, jednak w porównaniu z malowaniem Flaminga usługa znacząco podrożała, a paleta barw zubożała. Będę musiał szukać gdzie indziej, tym bardziej, że mam już nowy nabytek, który chcę dać w kolor, który nie występuje w palecie RAL.
Poniżej rower świeżo odebrany od malowania:

Zabrałem się więc za ekspresowe składanie, jednak nastała mnie ciemność i przez jeden dzień zdążyłem tylko tyle poskładać:

Jak widzicie, Sokół zapoznał się już z młodszym bratem, Flamingiem.
Na drugi dzień, robota szła trochę szybciej, ale jeszcze troszkę rzeczy zostało do zamontowania

Sokół już jeździ, trochę jeszcze muszą się ułożyć łożyska, ale o dziwo czuję różnice w jeździe między Flamingiem, a Sokołem. Teraz robię sobie kilka dni przerwy, od montażu, ponieważ jest za gorąco i mam mało czasu dla siebie samego, więc CDN...
|
|
20-07-2022 18:23:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Sokół 1973 rok by Popielaty - Popielaty - 20-07-2022 18:23:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|