Romet Ogar 200 "Elektronik" prezentacja
|
Autor |
Wiadomość |
Kubsonic23
Dłubacz pospolitus xD

Liczba postów: 3
Imię: kubson
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet Ogar 200 "Elektronik" prezentacja
Witam,
Chciałbym się pochwalić swoim rometem który może różnić się od innych oagarów  . Na pierwszy rzut oka widać, że są kierunkowskazy, manetki od simsona, lampa tylnia od simka no i gaźnik. Instalacja elektryczna jest zrobiona na 12 volt, została lekko zmodyfikowana prądnica i dodany akumulator. Gaźnik jaki zastosowałem jest to BVF 16n1-11 na którym silnik jest dynamiczny, zmniejszyło się spalanie, nie gaśnie jak wcześniej, nie przylewa i ogólnie to lepiej się zbiera  . Jest odczuwalna znacząca charakterystyka silnika, przede wszystkim dostał kopa i lepiej się zbiera na obrotach. Musiałem niestety wymienić licznik gdyż stary kompletnie stanął, próbowałem go z reanimować ale jednak sprężyna już przeszła na emeryturę  , ale jak na razie ten licznik od jawki dobrze się spisuje i nie wskazówka nie lata, a nawet podaje prawdziwą prędkość nie jak tamten stary. Głowica została splanowana na tokarce u fachowca jakim jest mój dziadek i jemu zawdzięczam wiele pomocy przy mechanice gdyż to on dorabiał mi przeróżne pierdółki do rometa. W planach jest modernizacja dalej silnika czyli szlif cylindra wraz z dodatkowymi kanałami, dyfuzor, wymiana wału korbowego, łożysk itp. Jeszcze jest w planach danie lag od charta gdyż te oryginalne amortyzatory przednie kompletnie nie wyrabiają na nierównej powierzchni.

Ogólna prezentacja Ogara elektronika pokaże się na YouTube
|
|
12-07-2022 23:58:45 |
|
1 osoba postawiła piwo Kubsonic23 za ten post:1 osoba postawiła piwo Kubsonic23 za ten post.
Spaceman164 (07-13-2022)
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Ogar 200 "Elektronik" prezentacja - Kubsonic23 - 12-07-2022 23:58:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|